55 kw motor ve pompa hakkında

bekiro42

Üye
Katılım
8 May 2010
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar 55 kw lık su kuyusunda kullanılan motor boşta çalışırken sıkıntı yok gibi.fakat milli su pompasına bağlandıgında 5 sn ancak dönderebiliyor ve duracak gibi oluyor yani dönmüyor ve ben hemen kapatıyorum panodan arıza büyümesin diye...ilk kalkış anı 180 amper çekiyor...sizce sorun nerde? pompada gibi görünüyor fakat pompayı elimle çevirebiliyorum asırı bir zorlamıyor beni ama motor döndermiyor...fikirlerinizi bekliyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
millde bir sıkışma yapıyor gibi gorunuyor fakat cıkardıgımda elimle dondere biliyorum diyorsun acaba cektigin kuyuda motora pislik geliyor olabilirmi sıkıştırıyor olabılırmı.mekaniksel bir sıkışma var gıbı geliyor bana iyi çalışmalar.
 
kardeş;
dalgış pompamı yoksa santraviç pompamı?
daha önce çalışıyormuydu yoksa ilk kurulummu?
invertör ilemi çalışıyor yıldız üçgenmi? bunların cevabını verirsen yardımcı olmaya çalışırım
 
motor bağlantısını kontrol etmen gerekecek.ayrıca motora nasıl yol veriyorsun
 
arkadaşım pompa dik milli 100 mt uzunlugunda ve 55 kw gamak motorla kayış yardımıyla çalışan biraz demode olmuş bir sistem..sistem 10 yıllık fakat son 4 yıldır çalışmhiç ıyor.en son çalıştırdıgımda kuyudan ( motordan veya pompadan] tak tak diye ses geliyordu ve pompa devri azalıp çoğalır gibiydi. en sonunda pompanın kısa milini kırdı..pompacıya bu durumu anlattım.kısa mili yeniden taktı...takırtının üst şanzımandan gelebilecegini ve pompada bişey olamayacagını söylemişti...şimdi ise elektrigi açtırıp denedigimde dönmüyor sıkışan bişey var gibi motor 3-5 sn çalışıp duruyo ve ben kendim stop ediyorum arıza büyümesin diye...hayret bişey mantık yürütemedim yanii..elle dönüyor kasnak ama motor dönderemiyor...motoru boş çalıştırdıgımda motor normal dönüyor.pompaya bağladıgımda aşırı yük varmış gibi görünüyor.stop edip elimle ben cevirebiliyorum....mantıgım durdu...:((((
 
motor bağlantısı derken glamensler mi? motor yolu yıldız üçgen....motoru boş çalıştırdıgımda bir kaç sn yavaş devirde çalışması gerekiyordu ama kontaktörler atıncada hızı artmıyor...yani motor bir kaç sn sonra hızlanması gerekirken hızlanmıyor...buda sorun yaratır mı? veya anormal degil mi?
 
son mesajına göre motor yıldızdan üçgene geçmiyor.panodan kumanda devresini kontrol etmen gerekecek
 
arkadaşım pompaya bağlı iken yıldızda dönderemiyor motoru üçgene geçinceye kadar duruyor motor, sonra ben stop ediyorum...yıldızda döndüremiyor yani...
 
motoru boş çalıştırdıgımda bir kaç sn yavaş devirde çalışması gerekiyordu ama kontaktörler atıncada hızı artmıyor...yani motor bir kaç sn sonra hızlanması gerekirken hızlanmıyor...buda sorun yaratır mı? veya anormal degil mi?

sizin yazınıza göre boşta denediğinizde üçgene geçmeyen motor var.Bu motor klemens bağlantısından,kumanda devresinden,yıldız süresinin uzun olmasından,Şebeke voltajının düşük olmasından veya motor sargılarından kaynaklanır.
 
motoru pompadan ayır dene bence motor baglantılarını sokmuseniz klemesten ucları karıstırmıs olabilirsiniz sargı giris ve cıkıs ucları aynı faza gelmesi lazım yani r r=u-x s=v-y T=w-z bunuda olcu aleti veya seri lmba ile kontrol debilirsiniz kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst