500 KW Enerji Üretim İzni?

memoli034

Üye
Katılım
20 Haz 2010
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar EPDK 500Kw enerjiye kadar lisans almadan evinin işyerinin elektriğini üretme iznini vermiş burda anlamadığım bu değer saatte mi günlük mü nedir ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kurulu güç rakamıdır.1 saatte üretilcek enerji,500 kwh demektir.
 
Peki tesise yani işyerine rüzgar gülleri vs.. bunları kurarken bir yere haber veriliyormu yade izin alınıyormu ? bak ben kendi enerjimi üretiyorum misali.
 
500 kw rakamı,rüzgar için de geçerlidir.Kendi ihtiyacınız için kuruyorsanız,kimseye haber vermek ve izin almak zorunda değilsiniz.
 
fahri hocam cvp için teşekkürler yanlız cevabınızda "rüzgar için de geçerlidir" hocam burda kısıt mı var yani 500Kw lisanssız enerji sadece güneş rüzgar vb.. benzeri gibi ? jeneratörler bu gruba girer mi ?
 
İlgili yönetmelik ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • 27774 Lisanssız elektrik üretimi.rar
    20.9 KB · Görüntüleme: 75
ekteki dosyadan hiç bir şey anlamadım daha çok satmak isteyenler için gibi geldi bana ben satmak için değil kendi tesisimde alternatör ile 500Kw kadar güç üretme iznim varmı ? bunu merak ediyorum alternatörü gelip birinin (tedaş vs..) görmesi onaylamasımı gerek senin trafonu göreyim vs.. yoksa bunların hiç birine luzum kalmadan 500Kw kadar alternatör ile üretim yapılabilir mi?
 
Şebekeye ( Tedaş vs. ) elektrik vermeyi düşünmediğiniz sürece,hiç kimseye haber vermek,onay almak gibi bir zorunluluğunuz yok.Bu mevzuat,YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI için geçerlidir.
 
Şebekeye ( Tedaş vs. ) elektrik vermeyi düşünmediğiniz sürece,hiç kimseye haber vermek,onay almak gibi bir zorunluluğunuz yok.Bu mevzuat,YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI için geçerlidir.
Burda son satır yenilenebilir enerji kaynaklarında dizel alternatörler yer alıyo mu ? benim bildiğim yenilenebilir enerji kaynakları rüzgar,güneş enerjisi,baraj dere deki suyun potansiyel enerjisi başkada aklıma gelmiyor dizel jeneratörü aldım buna lisansa gerek varmı bu lisanssız katogerisine giriyormu ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst