Nem alma cihazı çalışma mantığı...

Arkadaşlar deniz kenarında yaşayan herkes gibi bende havadaki %80 oranlarında olan fazla nemden muzdaribim. Evin içinde petek klima vs ile bu nem %70 lere düşerken, kıyafet kurutma veya banyo ile tekrar yükseliyor. İdeal nem oranı %50 iken biz hep nemli ortamda yaşıyoruz. Bu da bir çok sağlık sıkıntısının oluşmasına neden oluyor.
Daha önceden peltier ve pc aliminyum ve fanı ile bir nem alma cihazı yapmıştım. Bu cihaz hem az nem alıyor hemde yüksek tüketime neden oluyordu. 7A peltier çekiyor sadece. Fanlarla dönüşümle vs 100 120 watt saatlik elektrik tüketimi 2.5 3 kw arası günlük tüketime neden oluyor. Bu durumda bile günde 1 litre su üretemiyor.
Peki buzdolabı kompresör gaz ve boru sistemi ile bu işlemi daha az enerji tüketerek daha fazla nem alma yapamazmıyım? Soğutma işini daha düşük enerji ile çözsem.
Piyasadaki nem alma cihazlarında ev tipleri hep peltier ile ve günlük 1 litre su zor topluyorlar. 0.3 kw civarı saatlik tüketimleri var. Bu işlem buzdolabı mantığı ile daha az enerji ile çözülemezmi?
Nem alma cihazları soğuk yüzdeydeki su birikimi ile oluştuğu için soğutma alternatifi ne olabilir?
Kompresörlü bir sistem çok daha verimli olucaktır.
Kondenseride bataryadan çıkan havayla soğutursan odaya daha sıcak bir hava üflemiş olursun.
100-120 watt çok düşük bir değer o kadar az su toplaması normal gibi. Hava hızı kaç? Hava hızını bir nebze arttırıp yoğuşmayı arttırabilirsin.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,475
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst