4 KW Motor Sürücüsü ve Pano

Sayın umutacar81 yavaş kakmasını ve yavaş durmasını istiyorum demişsiniz. bence bunun için soft starter kullanmanız yeterli olacaktır.normal çalışma anında herhangi bir hız ayarı istemiyorsunuz anladığım kadarıyla.Bunun için invertör kullanmaya gerek yok.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
soft starter yazıp internetten araştırırsan yumuşak yol vericiler sanırım işine yarar.
 
Arkadaşlar merhaba

Ben aranıza yeni katıldım. Benim bir halı sıkma makinem var. Fakat çalıştırdığım zaman motor çok hızlı kalkıyor ve sık sık rulma dağıtıyor ve çok sık kayış değiştiriyoruz. Bu morotu sürücü le sürmek istiyorum. Yavaş klkımasını istiyorum ve duruş süresinide ayarlamak isyitorum. Ayrıca bunun panosunuda yapmak istiyorum. Pano dizaynı hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar sunar teşekkür ederim.

tek sıkıntı kalkış süresi ie soft starter kullanmanı öneririm.. ama ben farklı hızlarda da çalıştırıp hız kontrolü de yapmak istiyorum diyorsan, sürücü kullanmalısın..
 
dostlar doğru ayarlanmış inverter her zaman sistemi korur. motoru yanmaktan kurtaran en az 10 tane inverterle tanışmışlığımda vardır. arızaya geçer tüm sistemi korur. yeterki ayarları doğru yapılsın.
 
Merhaba,
soruya 12 cevap gelmiş ama aşağıdaki yazı da sorunun bir parçası olmasına rağmen:
"Ayrıca bunun panosunuda yapmak istiyorum. Pano dizaynı hakkında yardımcı olursanız sevinirim."
buna cevap veren olmamış..
demekki bilen yok. :)
 
Yanlış anlaşılmak istemem ama hız kontrol devresi çizilerek anlatımını yapabilirim, ama genede sorunlar ile karşılaşacağın kesin. En güzel çözüm çevrenden bu konu ile bilgi almanı veya iyi bir elektrikçi ile halletmeni tavsiye ederim.
saygılarımla,
 
sonuçta kalkıştan sonra 50Hz de çalışmaya devam edecekse invertere gerek yok. soft starter daha az maliyetli olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,493
Kullanıcılar
450,334
Son üye
caner3434
Geri
Üst