4 bacak yerine 5 bacak röle kullanılır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öhlins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öhlins

Üye
Ustalarım merhaba, geçen haftalarda söktüğüm tost makinesindeki rölenin arızalı olacağını düşünüp yenisini aldım fakat bugün makineden röleyi çıkardığımda 4 bacaklı olduğunu gördüm, malzemeci bana baya uzak gidip gelmek zor olacak, makineden çıkan siyahta 4 bacak var benim aldığım mavide 5. Soru saçma gelecek ama kullanma imkanı var mı?

Ekli dosyalar

• 17473078521018205889330677200393.webp
    17473078521018205889330677200393.webp
    103.5 KB · Görüntüleme: 19

Ustalarım merhaba, geçen haftalarda söktüğüm tost makinesindeki rölenin arızalı olacağını düşünüp yenisini aldım fakat bugün makineden röleyi çıkardığımda 4 bacaklı olduğunu gördüm, malzemeci bana baya uzak gidip gelmek zor olacak, makineden çıkan siyahta 4 bacak var benim aldığım mavide 5. Soru saçma gelecek ama kullanma imkanı var mı?
Resimden pek anlaşılmıyor ama kontak ucu dibinden kopmuş gibi duruyor iyi incelemeniz de fayda var.

Her iki rölenin ön yüzünün fotosunu yayınlamanız . ( kimliği )
Arkadaşların yorumları beklemeniz .

Son düzenleme:
Ustam bende öyle zannettim ama büyüteç ile baktım dipten kopan birşey var da ben mi göremedim diye ama yok

Merhaba. Sevgili ustam; 4 bacaklı mini röle olmaz! Bir bacağı eskisinde mutlaka kopmuştur, ama tam kökünden koptuğundan dolayıdır ki çok dikkatli bakılsa (resim zum yapılıp) bile bu pek belli olmuyor, ama kesinlikle kopmuş olmalıdır. Çünkü üstteki 2 bacak besleme DC girişi onun tam ortasındaki ve alttaki sağ ve sol pinler ise normalde açık/kapalı konumu yapabilen röle kontak çıkışı pin uçlarıdır.

Evet, yenisini normal olarak kullanırsınız, ama eskisinde 4 bacak kesinlikle yok, onun da mutlaka 5 bacaklı olması lazımdır, 4 bacaklı olması eşyanın tabiatına tümüyle aykırıdır kısacası, onda bir bacak mutlaka kökünden kopmuştur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri