4 bacak yerine 5 bacak röle kullanılır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öhlins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet, demek ki varmış ama ben şimdiye kadar hiç rastlamadım hep 5 bacaklı ile çalıştım, Bunu ben neye dayanarak söyledim, çünkü orada 5 bacağın 5. bacak yerinde gözle görülür bir oyuk, bir çukur yer var ve o oyuk olduğuna göre burada da bir bacak vardır ama kopmuştur dedim kendimce, hepsi budur. Benim kendimi bu konudaki savunmam da sadece bu şekliyledir :) . Kolay gelsin.

Ustalarım merhaba, geçen haftalarda söktüğüm tost makinesindeki rölenin arızalı olacağını düşünüp yenisini aldım fakat bugün makineden röleyi çıkardığımda 4 bacaklı olduğunu gördüm, malzemeci bana baya uzak gidip gelmek zor olacak, makineden çıkan siyahta 4 bacak var benim aldığım mavide 5. Soru saçma gelecek ama kullanma imkanı var mı?

Her iki rölenin ön yüzünün fotosunu yayınlamanız . ( kimliği )
Arkadaşların yorumları beklemeniz .

???

röle.webp

Kullanabilirsiniz hiçbir sıkıntı yok Çok sevdiğim bir abinin sözünü hatırladım "göm gitsin"
Gömmek için uygun boyutta lazım. Rölesi bozulan bir cihaza takacağım röle boyutları uymadığı için röle bacaklarına kablo lehimleyip , bacakların yerine kabloları lehimleyip, röleyi de cihazın dışında sallanır biçimde bırakmıştım. Bozulursa değişmesi kolay olur diye :)

Ustalarım merhaba, geçen haftalarda söktüğüm tost makinesindeki rölenin arızalı olacağını düşünüp yenisini aldım fakat bugün makineden röleyi çıkardığımda 4 bacaklı olduğunu gördüm, malzemeci bana baya uzak gidip gelmek zor olacak, makineden çıkan siyahta 4 bacak var benim aldığım mavide 5. Soru saçma gelecek ama kullanma imkanı var mı?
güzel insan, göm gitsin, 4 bacak kullanılan yerde 5 bacak röle sıkıntısız kullanılır. değerli ustamız @arkaplan ın paylaştığı resimde gördüğünüz üzere
1747318412589.webp
beşinci bacağın sizin devrenizde işlevi yok. kesersin bacağını gömersin yerine. ama tam tersi olmaz 5 bacak röle yerine 4 bacak takılmaz. (olabildiği yerler/devreler gördüm) beşinci bacak devre üzerinde tamamlama yapıyorsa 4 bacak olmaz. @serkan_48 ustam yakında beni de gömeceksiniz :)

güzel insan, göm gitsin, 4 bacak kullanılan yerde 5 bacak röle sıkıntısız kullanılır. değerli ustamız @arkaplan ın paylaştığı resimde gördüğünüz üzere
Ekli dosyayı görüntüle 115831
beşinci bacağın sizin devrenizde işlevi yok. kesersin bacağını gömersin yerine. ama tam tersi olmaz 5 bacak röle yerine 4 bacak takılmaz. (olabildiği yerler/devreler gördüm) beşinci bacak devre üzerinde tamamlama yapıyorsa 4 bacak olmaz. @serkan_48 ustam yakında beni de gömeceksiniz :)

Abi ne demek tam hayatını yaşayacağın dönem ne gömmesi.. abi diyorsak daha benden bir iki yaş farkın var..

Güzel sağlıklı günlere.. saygılar.

Abi ne demek tam hayatını yaşayacağın dönem ne gömmesi.. abi diyorsak daha benden bir iki yaş farkın var..

Güzel sağlıklı günlere.. saygılar.
Babanın elinde kayda değer takım taklavatta kalmadı arkasından satıp savıp helva bastırmak için :) Gitmesin bence de :)

NO/Normalde-Open/Açık uç yeterlidir. Röle tetiklediği de devreyi kapatır. NC/Normalde-Kapalı/Close uç çoğu zaman boştadır. Yanisi, kes bacağını göm gitsin! Voltajı uygunsa!

Babanın elinde kayda değer takım taklavatta kalmadı arkasından satıp savıp helva bastırmak için :) Gitmesin bence de :)
hani bilirsin bir laf vardır, "para ile iman kimdedir bilemezsin" diye. semavi inancım olmadığı için arkamdan kimse helva basmaz ama ben çok güzel helva yaparım. sizin için ermeni bir arkadaşımdan analog osiloskop bulmuştum. sonra almayı unuttum. yaşlılık işte.

hani bilirsin bir laf vardır, "para ile iman kimdedir bilemezsin" diye. semavi inancım olmadığı için arkamdan kimse helva basmaz ama ben çok güzel helva yaparım. sizin için ermeni bir arkadaşımdan analog osiloskop bulmuştum. sonra almayı unuttum. yaşlılık işte.
Latife yapıyoruz üstadım. Allah uzun ömürler versin.

NO/Normalde-Open/Açık uç yeterlidir. Röle tetiklediği de devreyi kapatır. NC/Normalde-Kapalı/Close uç çoğu zaman boştadır. Yanisi, kes bacağını göm gitsin! Voltajı uygunsa!
Google döküman çevirilerinde NC yi şu okyanus ötesi ülkenin bir eyalet ismi var. O olarak çeviriyor . Ne saçmalık . FB feedback ı de facebook olarak çeviriyor. Lan dedim sana kim dedi çevir diye. Aldım tekrar dökümanı İngilizceye.

Forum istatistikleri

Konular
131,303
Kullanıcılar
455,091
Son üye
İPEK35

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri