3'lü avize bağlantı sorunu.

Oktkor

Üye
Katılım
8 Nis 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Aynı şeyleri tekrar soruyor gibi olduysam çok özür dilerim. Bugün 3'lü bir avize aldım. Bağlantısını yapmak istedim ama bir türlü tüm lambaları yakamadım. Öncelikle anahtar 2'li. Dolayısı ile tavanda iki faz bir nötr var. Renkler ise mavi(nötr) kırmızı(faz), kahverengi(faz). Avizede ise 3 kablo var. Biri mavi diğer ikisi kahverengi. Mavileri birbirine bağladım. Daha sonra fazları da kahverengilere bağladım. Şimdi bir anahtarı açınca birinci lamba yanıyor, ikinci anahtarı açınca bir lamba daha yanıyor. Bir lamba yanmıyor. Duyu kontrol ettim elektrik gelmiyor duya. Acaba duy mu sorunlu? Başka nasıl bağlayabilirim diye düşünüyorum o da aklıma gelmiyor. Yanlış bağlasam herhalde iki anahtarın da çalıştığı bir sonuç elde edemezdim diyorum. Bir de sorun duyda ise bu duyların değişimi kolay mı acaba? Kendim sökebillir miyim?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
avizedeki duya gelen kabloda veya duyun içindeki bağlantıda sorun vardır belki.elektrik yokken kontrol edin.
 
avizedeki duya gelen kabloda veya duyun içindeki bağlantıda sorun vardır belki.elektrik yokken kontrol edin.

Duyda sorun varmış bağlantı yapıldı ancak şimdi şöyle bir problem var. Belirsiz bir zaman dilimi geçtikten sonra yani bazen 1 saat bazen 5 saat bazen 5 dk sonra tek lamba sönüyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba??

Lambayı başka yerde takıp yakıp geri eski yerine takınca yanıyor. Ancak o duyda başka lamba yanmıyor. Bu duy da bozuk herhalde?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
duya lamba tam oturmuyor olabilir ya duy yatağında yada lamba da sorun olabilir.kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,963
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst