Şarjlı Ampul Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emree0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emree0

Üye
Merhaba, evimde şöyle bir problem var. Koridordaki Şarjlı ampul elektrik kesildiğinde anahtar kapalı olsa bile yanıyor. Bir süre sonra ampulü çevirip kapatmak zorunda kalıyorum. Avize ve tesisatı kontrol ettim, elimle devreyi tamamladım, normal çalıştı. Tesisata bağladım hiç çalışmamaya başladı.

Mutfaktaki ise tam bir baş belası. 3'lü avizeye şarjlı ampul takıyorum, sigortayı kapayınca sürekli yanıyor. Sıfır aldığım başka bir ampulü takıyorum, hiç yanmıyor. 1 tane şarjlı, 2 tane normal ampul taktım mı bir normal yanıyor, bir tekrar eskisi gibi arızalı çalışıyor.

Avize kablolarını vr anahtarı kontrol ettim. Elimle iki kabloya dokunup devreyi tamamlayınca normal çalışıyor. Tesisata bağlayınca aynı problem. Anahtar ve buatı da kontrol ettim.

Tüm ampuller yeni

Son düzenleme:
Merhaba, evimde şöyle bir problem var. Koridordaki Şarjlı ampul elektrik kesildiğinde anahtar kapalı olsa bile yanıyor. Bir süre sonra ampulü çevirip kapatmak zorunda kalıyorum. Avize ve tesisatı kontrol ettim, elimle devreyi tamamladım, normal çalıştı. Tesisata bağladım hiç çalışmamaya başladı.

Mutfaktaki ise tam bir baş belası. 3'lü avizeye şarjlı ampul takıyorum, sigortayı kapayınca sürekli yanıyor. Sıfır aldığım başka bir ampulü takıyorum, hiç yanmıyor. 1 tane şarjlı, 2 tane normal ampul taktım mı bir normal yanıyor, bir tekrar eskisi gibi arızalı çalışıyor.

Avize kablolarını vr anahtarı kontrol ettim. Elimle iki kabloya dokunup devreyi tamamlayınca normal çalışıyor. Tesisata bağlayınca aynı problem. Anahtar ve buatı da kontrol ettim.

Tüm ampuller yeni
Anlatması karışık ve uzun. Aşağı linkteki videoyu izleyiniz. Buna göre çalışmasinda sorun varsa değerlendirme yapılır.
https://www.google.com/search?q=şar...ate=ive&vld=cid:5d576b7e,vid:aVVL3exgpIE,st:0

Şarjlı ampul ile ilğili deneyim olmadı .

Lambanın duy bağlantısında faz (canlı) ucunun duyum dip (orta) kısmına bağlanması, ampul değiştirirken veya bakım yapılırken elektrik çarpması riskini azaltmak için güvenlik açısından önemlidir.
Diğer yan kısım ( vida ) ise nötr hatta bağlanır.

3 duylu avize 2 li anahtarlı ( komitatör ) sistem için .

Avize bağlantısında 3 duy bağlantısında duy ters bağlantısı yapılmış olabilir
Duyların yanlış bağlantısının ampul üzerindeki etkisi olabilir.
Lamba içindeki elektronik devredeki sistemden olabilir .
Diyot ?

Varsayımdır . ( Faraziye ) Elektronikci arkadaşlar yorumlarını beklemek ???

Örnek yanlış bağlantısı .

CT-4259-870x1131.webp

https://www.google.com/search?sca_esv=19d038241e14d62e&sxsrf=APpeQntdcpxlqbPhqEij1CNilRyrWzDKdQ:1787088180470&udm=7&fbs=ABfTbFWfPazdQeYYSro3Hgtr2dRU_68Qz_MYfrztDxcRCRH9jtZmPWtfwA35nomfOhFDkx3IWmnziW6De_Z2ipS8dBhsPthbBAIsdOMAuXXrWdn18XmXkayjbW7fIRBr-GyUWrr_7wzC6r--eWKeuZUwn68ayLcmnJIYTqtDT_9zjA-_iuuYMFoqrSqs54eHAOp7Sng3fRY1h5Uht_Z01aVCmkKdbzMsH--4udP3WvRqfkyjYMkSCLnDgMZ4cmN_1bWBSBumxXBU&q=Şarjlı+Ampul&sa=X&ved=2ahUKEwimlbehjquWAxWNVfEDHRGJCRUQtKgLegQIERAB&biw=1600&bih=731&dpr=1

Son düzenleme:
Avizeyi söküp tek duy bağladığımda da aynı problemi alıyorum. Kablo yerlerini değiştirmeyi de denedim. Farklı sıfır ampul denedim. Sigortayı kapattığımda Anahtar kapalı veya açık fark etmeksizin çalışıyor. Diğer odalarda problem yok

Bu ampullerin kullanımını,müstakil bir priz üzerinden elektrik alan çift kutuplu ( nötrüde kesen ) anahtar /priz kombinasyonuna bağlanma şeklinde çalışacak şekilde düşünülmüş olsa gerektir.Deneyiniz lütfen.

Son düzenleme:
Daha önce de birkaç kez konusu geçti. Şarjlı şarjsız farketmiyor. Bazı led ampuller kapalıyken de kısık halde yanıyor. Bizim binada da sensörlü tavan ışıklarındaki bazı ampuller hareket yokken de kısık halde yanıyor. Evde de denk gelmiştim. Duyla alakası yok. Aynı duya başka led ampul takınca yanmıyordu. Ortamdaki elektromanyetik etkidendir diye düşünüyorum.

Bu tip davranış genelde şarjlı ampulün tesisattaki çok küçük kaçak/indüklenen akımı “elektrik var” diye algılamasından kaynaklanır. Özellikle anahtar nötr hattı kesiyorsa veya hatlarda kaçak gerilim varsa sorun görülebilir.

Önce anahtarın fazı kestiği ve faz-nötr bağlantılarının doğru olduğu ölçü aletiyle kontrol edilmeli sadece kontrol kalemiyle karar vermek yeterli olmaz.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,398
Son üye
fmec

Yeni konular

Geri