34,5kV/6,3kV trafonun Primer tarafı yıldız noktası deplasesi hakkında

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
34,5 KV/6,3 KV yıldız/ üçgen trafonun 34,5 KV tarafı yıldız noktası üzerinden adi ayrici ya seri bağlı 20 ohm direnç üzerinden toprak iletkeni ile topraklanmistir. Ayrıca trafonun beslendiği trafo merkezinin 34,5 KV tarafındaki trafoda 20 ohm üzerinden topraklanmistir. Tesis de enerji kesintisi yapılmadan belirtilen yıldız noktası deplase edilebilir, enerji altında belirtilen adi ayırıcı açılsa güvenlik açısından sorun teşkil eder mi operasyon için
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Enerji altında çalışmak,kesinlikle yapıl-
maması gereken bir çalışma şeklidir. Kahramanlığın kimseye yararı yok. Talimat veriliyor yor ise,gelip,talimatı veren kendisi buyursun yapsın.
 
Son düzenleme:
Enerji altında çalışmak,kesinlikle yapıl-
maması gereken bir çalışma şeklidir. Kahramanlığın kimseye yararı yok. Talimat veriliyor yor ise,gelip,talimatı veren kendisi buyursun yapsın.
Aynen talimat sıkıntılı olur deniyor, sıkıntı sırasında görevi TEİAŞ TM deki trafonun yıldız direnci üzerinden hata akımi akar diye ukala lık yapılıyor birde
 
Talimatı veren,operasyonu yapar.Olay,bu
kadar kolay.Yazılı talimat bile sökmez.:oops:
Kim / neden böyle bir trafo seçmiş o
ayrı bir konu.
 
Arkadaşım, öğrenmek için soruyorum, öncelikle tesisiniz özel bir tesis olmalı. Çünkü; 34,5 primer yıldız baglı traffo duymadım, görmedim. Böyle ise, 34,5 iletim hattınız 4 iletkenlimi.
Bildiğim, ekli resimlerde görülen nötr topraklam direçlerinın 6,3 kv.sekonder yıldız noktasının topraklanmasıdır.
Ekli resimler, 66 /6.3 kV. bir tesisin, sekonder tarafı nötr/yıldız noktasının topraklanması elemanıdır.
Bizi aydınlatırmısın lütfen.
 

Ekli dosyalar

  • nötr direnc2.jpg
    nötr direnc2.jpg
    203.4 KB · Görüntüleme: 23
  • nötr dırenci.jpg
    nötr dırenci.jpg
    211 KB · Görüntüleme: 23
34,5/6,3KV. Trafonun Primer tarafında yıldız noktasının direnç üzerinden topraklı olduğu şeklinde anlıyorum. Yanılıyor muyum bilmiyorum. Doğru anladıysam, bir anlam veremedim. Bu direnç sekonder tarafta olsa arıza akımını sınırlar. Ama Primer tarafta bir işe yaramaz neredeyse... Ancak primerdeki akım trafolarindan sonraki bölümde ve Primer sargı dahil olan bölüme kadar toprağa kaçak arızasını sınırlar. Sadece bu kadarcık bir iş için nötr direnci yatırımı yapmak pek aklıma yatmadı. Daha öncede hiç duymamıştım. Bilmediğim bir amacı varsa lütfen açıklayınız.
Benim fikrim topraklama ayiricisini açtığınızda,ayırıcı ile direnç ve topraklayici dahil istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.Yalniz ayırıcının trafo yıldız noktasına irtibatlı kontağından itibaren, yıldız noktasi busingine trafo enerjili iken temas etmeniz ölüm tehlikesi riski taşır.
Önerim; siz bu topraklamayi sekonder tarafa aktarın. Çalışmalar sırasında trafo enerjili iken yıldız noktasida olsa güvenip dokunmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst