Trafo yıldız noktası topraklamasi kopmasi

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir enerji santraline ait step up trafonun yıldız noktası topraklamasi kopar ise ne olur. Yıldız topraklamasi nötr ayiricili 20 ohm üzerinden bağlı servisteki trafonun nötr toprak ayiricisi açılırsa ne olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
o trafonun çıkışında herhangi bir arıza durumunda ( faz toprak arızasından bahsediyorum) açma yaşanmaz. Canlı hayatı oldukça tehlikeye sokar.
 
Topraklama tipi TT veya TN den IT ye dönüşmüş olur.Toprak kaçak ve tank kaçak gibi röle korumaları işlevsiz kalır. İlk faz toprak kısa devresini algılayamazsınız. Sistem sağlıklı olarak çalışmaya devam eder. İkinci bir fazdan daha toprak teması oluştuğunda aslında faz faz kısa devresi meydana gelerek teçhizata büyük zarar verir. Canlı hayatı açısından bence pek bir şey fark etmez. Canlının çarpıldığı gerilim kök 3 kadar değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst