3 faz AC motorun klemensinden 3 faz alıp başka motora vermek ?

eskici09

Üye
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
381
Puanları
31
Hocam merhabalar bir sorum olacaktı , şimdi otomasyonla çalışan bir motorumuz var 1.5kw , yanına 0.55kw 3 fazlı bir vibratör ilave edildi aynı anda çalışması gerekiyor otomasyona bağlamak yerine 3 faz klemensinden alsam ne gibi zararı olur motor koruma ve kontaktör dışında ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Herhalde, motor panoya uzak yerde, zor cevap. Teknik olarak cevaz yok, ama şartlar bazen kuralları zorluyor.
En azından, başdaki termik röleyi, iki motoruda kaldıracak şekılde yenileyin derim..
evet röle ve termik motorlara göre ayarladım fakat geçici bir durum olacağını bildiğim için bu yönteme başvurdum , teknik olarak zor bi durum. Hocam peki dahada zor bi durum sorsam hiç yapmadım merak ediyorum . Yıldız bağlı bir motorun yıldız noktasından nötrleme yapılabilir mi ? mesela bir kart devresini 220v beslemek için?
 
Motora bir faz gelmezse; sargıların birinde bie arıza olurda, iki faza kalma olayı oldugunda, yıldız körüsünde gerilim oluşur. Yani, kullandıgınız cıhaz, fren vs, iki faza kalmış olur.
 
Son düzenleme:
Termik , kontaktör ve besleme kablosunun kesiti toplam yükü karşılayabilecek durumda ise problem olmaz. Tabi yine de konuyu daha iyi bilen ustalarımızın cevabını bekleyebilirsin .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst