fan direk mi bağlı, kayış kasnak mı var. kayış kasnak varsa kayışlar biraz gevşeltmeni tavsiye ederim.aynı sorun bende vardı.hemde 45 kw
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
herhalde motor üçgene geçtiği anda (GÜÇ DEVRESİNDE YILDIZ KONTAKTORU İLE Ü.KONTAKTORÜNÜN FAZLARI ÇAKIŞIYOR HERHALDE)VEYA YILDIZDAN ÜÇGENE GEÇİŞ SÜRESİ KISA TUTULMUŞ SANIRIM)

KOLAY GELE...
 
motor klemensinden sargılara giden uçları U-V-W, Z-X-Y karşılamalarına baktınız mı? gerçi altivarla yol vermişsiniz ama... aklıma böyle bişey geldi..birde telemekanikin pnömatik zaman röleleri yıldız-üçgen sistemlerde işe yarıyor ..(gecikmeli kontak geçişli LADS2 mesela)
 
Son düzenleme:
bence birde motor etiketine bak.bazı özel motorlar yıldız üçgene uygun olamayabiliyor.yıldız bağlantıda bir sürücü yada soft starterle yol vermen gerekebilir.
 
en iyisi yumsak yol verici kullan,kafan rahat olsun,yok kontaktor gecirmiyo, yok zaman rolesi nin zaman ayariymis,bunlarla karsilasmasin.
 
anladığım kadarı ile sistemin kumandan doğru bence yapman gereken motora takılı olan yükün akım eğrisi olduğunu sanıyorum yapman gereken önce zaman rölesi zamanını sonuna kadar uzatalım starta basınız aynı zamanda kronometreyi başlatın akım demaraj değerini bitirip düştüğü zamanı bulun ve zaman rölesi ayarını buna göre ayarlayın
 
Benzer sorunu bende yasadım.Fanın hava emiş yerini kalın bir kartonla kaparsan motor normal üçgene geçer. Sorun üçgene geçerken aşırı amperden kaynaklanıyordur.Birde tf 45 kontaktör o motora göre küçük tf 47 kullanmak gerekir.
 
Sigortanın atma sebebi motorunun yükteyken tam devrini almadan üçgene geçmesinden kaynaklanmaktadır. Uygulayabileceğin en basit çözüm yolu motoru yükteyken yıldız çalıştırmak ve nominal akıma geldiği süreyi pensampermetre yoluyla ölçmektir. Bu sayede nominal akıma ulaştığı zaman motorun devrini almış olmaktadır. Üçgene geçtiğinde ise demeraj akımını önlemektedir.

Diğer bir olasılık ( Küçük bir olasılık ) sigortan gerektiğinden daha düşük seçmiş olmandır. 25 kw motor 45 - 50 A arasında tam yükte akım çekmektedir. Sigortanı bir üst değer olan 63 A seçersen ve yukarıda yazdıklarımı uygularsan hiç bir problem olmadan motorunu kullanabilirsin. Ayrıca korumayı sadece sigortayla değil aynı zamanda bir termik röle yada motor koruma şalteri ile de gerçekleştirirsen motorun ömrünü uzatmış olursun.
 
sayın by tegmen motorun deviri fan tipi önemli ben size pratik baglamayı öneririm motorü start etmeden önce motora giden zxy veya uvw üclarını cıkar sonra start ver ücları ölcerek bagla yani er üc söktügün yerle 380 v olmalı saygılar
 
bak kardeşim şuna çooook dikkat etmelisin bazı makinelerde sargılardan fırlayan iletkenler oluyo bence makinanın içinde bi kısadevre var die üşünüyom açıp bakmalısın diyorum:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,543
Mesajlar
918,417
Kullanıcılar
450,543
Son üye
winhem

Yeni konular

Geri
Üst