250w civalı ampül yerine 150w yb sodyum buharlı nasıl olur ?

http://www.me-fa.com.tr/syl/katedty.asp?anakate=Y.B.SODYUM BUHARLI&altkate=TUP SEKILLI

bu sodyum buharlı lambaların 2 kat daha fazla ömürlü olduklarını duydum, doğru olup olmadığını denemedim ama istersen bir göz at belki işine yarayabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sodyumların klasik sorunu renksel geriverimleri çok düşük bu yüzden görüntü kalitesi pek net olmuyor objeleri tam seçemiyorsun bunun dışında pekbi sorun olmuyor
 
Sn.volcanoos ,amacınız tasarruf etmek ise daha düşük güçlü ampulleri veya ledli armatürleri seçmelisiniz.Sadece sodyum ışığın üstünlüklerini ve birazda tasarruf diyorsanız.Aynı armatürlere 210 w.Sodyum ampuller takabilirsiniz.Armatür masrafından kurtulmuş olursunuz.Bu ampuller ateşleyici gerektirmiyor.Bazı markalarda 210 W,bazılarında 220W olarak bulunuyor.
 
bu linteki led armatürlerini inceledim açıkcası pek güven vermedi bana, benim düşüncem phılıps in balast ve ateşleyicisi hazır olan armatürlerini alıp içine de 150w son-t ampülü takmak. tasarruf sayesinde armatür fiyatı 6-7 ayda çıkıyor zaten...

http://www.elimsanaydinlatma.com/katalog/Elisolar_katalog_turkce.pdf
 
Ben kesinlikle ledli armatür kullanmanı tavsiye ederim. Kurulum maliyeti biraz yüksek ancak kısa sürede amorti ediyor ve kara geçmeye başlıyorsun bu birincisi. İkincisi sodyum buharlı veya metal halidelere göre çok daha uzun ömürlü ve daha az sorun çıkarıyor buda ikincisi. Bir yatırımda zaten bu ikisine bakmak daha mantıklıdır bence.
 
arkadaşım saha aydınlatması işin içine girerse ledli armatürlerin daha çok yol katetmesi gerekiyor. ledli armatürler şimdilik sadece dekoratif aydınlatmalarda kullanılıyor. bu işte philips 1 numara dünyada.
ancak saha aydınlatması işin içine girerse bence sodyum,civa buharlı armatürlerden şimdilik şaşma derim.
zira onların verdiği ışık akısını ledeli armatürler veremiyor.
 
LED armatürlerin lumen/watt etkinliği artık metal halide ve sodyum buharlı lambalara rakip olmuştur. Son zamanlarda piyasaya çıkan 6000K beyaz power LED'lerde etkinlik 100lumen/watt değerine ulaşmıştır. Bir hafta içinde 54 power LED kullanarak bir projektör yapacağım bittiği zaman sizlerle paylaşırım. 5400 lumen ışık akısına sahip olucak ve sadece 66.42 watt elektrik tüketecek.
 
kertenkelebek ' Alıntı:
arkadaşım saha aydınlatması işin içine girerse ledli armatürlerin daha çok yol katetmesi gerekiyor. ledli armatürler şimdilik sadece dekoratif aydınlatmalarda kullanılıyor. bu işte philips 1 numara dünyada.
ancak saha aydınlatması işin içine girerse bence sodyum,civa buharlı armatürlerden şimdilik şaşma derim.
zira onların verdiği ışık akısını ledeli armatürler veremiyor.
Sayın arkadaşım size kesinlikle katılmıyorum. Birkere ledli armatürlerin yeteri kadar ışık vermemesi diye bir olay yok. Led sayısını artırabilirsiniz en pratik ve basit çözüm. Tek olumsuz yanı ki kısa sürede amorti ediyor, biraz pahalı olması. Sokaklarımız ledli armatürler ile dolu olsaydıda hem enerji hemde bizden kesilen sokak aydınlatma paraları boşa gitmeseydi. Ayrıca bir belediye işim sırasında bir mahalleye bu ledli armatürlerden taktık ve çok memnunum. Led sayısını kendin belirleyebilirsin.
 
Arkadaşlar merhaba,

fabrikamızda 150W'lık güneş enerjili armatürlerle dış aydınlatma yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum
elinizde teknik katalog var mı?
elimsan dışında bu konuyla ilgilenen firmalar hangileri
 

Forum istatistikleri

Konular
128,249
Mesajlar
916,175
Kullanıcılar
450,060
Son üye
ali karaöz

Yeni konular

Geri
Üst