25 Kva Trafo Kurulumu Hakkında Yardım

ercan332

Üye
Katılım
4 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Kastamonu'da tarımsal sulama amaçlı yaptırdığım sondaj kuyusunda 7,5beygirlik dalğiç motor kullanacağım ve bu tarlada damla sulama sistemi ile 18 dönüm ceviz bahçemde sulama yapmayı planlıyorum. Ancak tarlada elektrik yok ve tarlanın içerisinden orta gerilim hattı geçiyor burada özel trafo yaptırmayı düşünüyorum 1-2 firmadan fiyat teklifi aldım yaklaşık 25 kvalık bir trafo kurulumu anahtar teslim 18bin lirayı buluyor. Benim merak ettiğim verilen fiyat nasıl 2 direk kullanılacak.
Ayrıca trafo kayıpları adı altında bir ücret alınıyormuş. Tüketilen elektrikten hariç bunun ne kadar olacağı konusunda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Bu özel trafonun harican başka bir masrafı olurmu?
Saygılar...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Pıyasa fiatlarını bilememde, trafo kayıplarını elektrık aldıgınız kurum sizden tahsıl edecektır. Ama,sulama yapmadıgınız süre olan sezon dısında, trafonun enerjisini kestirterek bu kayıpları ödemezsiniz. Ayrıca, tarımsal amaclı elşekltrık kullanımı bildiğim kadar ile normalden daha ucuzdur. Pıayasa proje yapan arkadaslar, sizi aydınlatırlar..
 
fiyatlar bölgeden bölgeye değişir. 2 teklifin ortalaması 18 binse uygun diyebilirim.
direkler beton mu yoksa demir mi onu yazmamışsınız
ben beton tercih ederim demir paslanıyor bir yerden sonra.
trafo kayıpları ayrıca faturalanır. tüketim olmasa bile faturalandırma yapılır. o yüzden trafo kullanıılmayacağı zamanlar siz trafonun çalışmayacağı hakkında yazı yazabilirsiniz.
sn. zeybek doğru söylemiş tarımsal sulama amaçlı elektrik alımları daha düşüktür ama bu hatla da mesken besleyemezsin. eğer ileride ufakta bir kulübe yaparım diyorsan tarımsal sulama olarak faturalandırılmaz.
kolay gelsin.
 
Direkler demirden olacak trafoyu kullanmadığım zaman trafoyu kapattırmayı düşünüyorum, ancak kullandığım zamanlarda trafo kayıbı olarak ne kadar ücret öderim bu konu benım icin cok önemli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst