24 kameralı sistem

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
arkadaşlar merhaba
önümüzdeki bir hafta içinde arkadaşımın düğün salonuna 24 kameralı sistem kuracağız. daha önce ufak tefek kamera işi yapmışlığım var fakat yinede bu işte yeniyim. eksiklerim var.şimdi bu sistemi kurmam için nelere ihtiyacım var digital kayıt cihazımı kullanmalıyım yoksa bilgisayar kurup dvr kartlardanmı kullanmalıyım.bana ne önerirsiniz.fikirlerinizden yararlenmak isterim. ayrıca bu sistem internetten de izlenecek.
teşekkürler
 
dvr kullanırsan diğer birçok seçenek için sistemi geliştirebilirsin .bilgisayar sistemini deneme.
 
DVR kart alıp PC de çalıştırmak ucuz ama çok sorun çıkartan bir çözümdür tavsiye etmem.
Bunun yerine DVR cihazı kullan. Ancak içinde windows yüklü PC den bozma olanlarından değil.
Kuracağın sistem güvenlik amaçlı olacağı için sürekli çalışabilecek bir sistem olması gerekir çünkü kaydın ne zaman lazım olacağını bilemezsin.
Bir de saniyede 25 kare kaydetmesi çok önemli değil 4-5 kare yeterlidir.
 
DVR cihazı almayı düşünüyorum."windows yüklü pc bozması" ilk defa duydum.
alırken nelere dikkat edelim.uygun olup olmadığını nasıl anlayabiliriz.
DVR kart alıp PC de çalıştırmak ucuz ama çok sorun çıkartan bir çözümdür tavsiye etmem.
Bunun yerine DVR cihazı kullan. Ancak içinde windows yüklü PC den bozma olanlarından değil.
Kuracağın sistem güvenlik amaçlı olacağı için sürekli çalışabilecek bir sistem olması gerekir çünkü kaydın ne zaman lazım olacağını bilemezsin.
Bir de saniyede 25 kare kaydetmesi çok önemli değil 4-5 kare yeterlidir.
 
Marka ve ürün ismi vermem doğru olmaz.
Ama şöyle açıklayabilirim. DVR kart denilen PC içerisine PCI slotlara takılan kartlar var (Bilgisayarındaki ses kartı ya da modem gibi). Bu kartları alıp biraz daha endüstriyel bir bilgisayar kasası içerisine koyarak yapılan sistemler var. Aslında bildiğin PC.
İçindede Windowa XP ya da benzeri yazılım yüklü kastettiğim cihazlar bunlar.
Bu cihazlarla senin kendi toplayacağın bir PC arasında hiçbir fark yok bunlarada DVR diyorlar.
Tavsiye edeceğim ürün içinde kendi işletim sistemi olan kamera kaydı için tasarlanmış özel cihazlardır.
Piyasada 1250 dolar civarından başlayıp 10.000 dolara kadar çok çeşitli ürünler bulabilirsin. Samsung, Bosh, Dedicated Micros ilk aklıma gelen birkaç marka.

Kolay gelsin.
 
24 kameralık bir sisteme dvr kart olmaz...
 
Sn.ekotone,düğün salonu için ne amaçla 24 kamera öngörüyorsunuz?Sadece güvenlik amaçlı ise isterseniz 32 kamera bile koyabilirsiniz.Ama amacınız düğünlerin görüntülerini de servis etmek ise,bunu aklınızdan çıkarın.CCTV sistemlerinde kullanılan kameralar ile bu işler olmaz.Bu amaçlı çekimlerin çözünürlüğü çok,çok daha yüksek kameralar ile çekilmesi gereklidir.Forumumuzda geçenlerde bir arkadaşımız IP kameraların daha kaliteli resimler verdiğinden anlatıyordu.Ben bir tanesinin çözünürlüğüne baktım 738x480 piksel yazıyor.Diğer kameralara göre yüksek ama bir anıyı tarihe not düşmek için yeterli olurmu denemeden karar veremem.
 
merhaba bu yazıya bende not eklemek isterim öncelikle ve kesinlikle ister 24 ister 124 kamera sayısı maliyetleri deiştirir amacınızı deil burda amacınız kamera kayıtlarından ticari para kazanmak ise örneğin bir etkinliğin kayıt edilip satılması gibi bunu güvenlik kameraları ile elbette yapabilirsiniz ama kameraların özellikleri yükseleceğinden maliyetlerde tavan yapacaktır bu yüzden bu sistem pek kullanılmaz birde bu işi pc ile çözmeniz gerekecek başka ortamda kaydedip pc ye akratmak biraz uzun ve kullanacapınız kayıt ortamıda ek masraf demektir ki burda tamamiyle pc kullanmadan kayıtları istediğiniz gibi düzenleyen sistemler de mevcut ama pc maliyet bakımından ve kullanım rahatlığından daha kolay ...yok ama siz ben güvenlik amaçlı istiyorum diyorsanız o daha kolay koruyacağınız alanın önemine göre kamera özellikleriniz pek artmaz ama bu seferde basit bir sorun saniyede kaç kare çekmesi gerek her bir kameranın buda önemli her bir kameranın saniyede çektiği kare sayısı azalırsa maliyet azalır ki burda olay anında daha az görüntü demek yok herbir kameranın çektiği kare sayısı artsın dolayısıyla olay anında daha fazla delilim olsun derseniz maliyet artar gerisi marka seçimi gibi ufak tefek işlemler ki ufak tefek işlemler maliyetleri tavan yaptırabilir dediğim gibi burda önemli olan sistemin kuruluş amacı ve görüntüleyeceğiniz olay veya olayların önemi
 
uzaktan izleme olacaksa kayıt cihazı sakın kullanma çünkü uzaktan baglandıgında görüntüyü çok kötü gösteriyor söylemek sterim arkadaşım denedim gördüm bizzat.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,775
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst