220Volta Dayanabilecek Eldiven

YasinR

Üye
Katılım
5 Nis 2021
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
20
220 voltu izole edebilen ve ev tesisatı çekerken rahatsız etmeyecek eldiven var midir tamamen kendimi korumak amaçlı istiyorum böyle bir şey. Bursa da alabileceğim bir yer var mi gitsem bana böyle bir ürün veririler mi?
 
emniyete önem vermek iyidir, iyidir de ben bu güne kadar ev tesisatı çeken hiç bir elektrikçinin eldiven taktığını görmedim. hani ustalarım daha iyi bilirler o kablolarda bildiğim kadarıyla elektrik yok, garibim kablolar zaten plastik kaplı izoleli ve hatta bazı garibanlar yangına bile dayanıklı. beni hiç çarpmadılar. ben bu güne kadar eldiven kullanan bir tek elektrikçi gördüm onlarda sanırım seksoniyer diyorlar galiba trafonun elektriğini kesen bir zımbırtı onbin volta dayanıklı özel eldivenleri kullandılar.
plastik kullan at eldivenler dahil delinip yırtılmadığı sürece voltaj geçirmezler.
 
tamirat yaparken elektriği hiç kesmem hiç çarpılmadım kesince biri açıyordu hiç eldiven kullanmadım yeni tesisat çekerken çarpılman mümkün değil ...
 
sigorta kutusuna erişim olmayan bir yer o yüzden 220v canlı yine riske etmemek adına kauçuk kaplı bir eldiven is görecektir tahminen
 
değerli ustalarım ben yeteri kadar çarpıldım, artık her durumda sigortayı kapatırım ve elimdeki aletle ac var mı diye kontrol ederek iş yapıyorum. bu arada fabrika gibi yerlerde sadece yetkili kişiden ac konusunda yardım isterim ve o işi asla ben yapmam. ha bu arada ac den korkmanın erkeklikle alakası yoktur. bir de akkor ampul her zaman garantidir. test=güvenlik= sağlıklı ve güvenli iş.
tamirat yaparken elektriği hiç kesmem hiç çarpılmadım kesince biri açıyordu hiç eldiven kullanmadım yeni tesisat çekerken çarpılman mümkün değil ...
zaten yeni tesisatta elektrik yok ki korkayım
Öyle yapicam ana sigortayi bulup indirecem.
yasin evladım elektriği kesip hatta sigortanın başına adam dikip işini yap. tedbir almak ne ayıp ne de günah. insan yaşamı herşeyden önemli. yaşın kemale erdiğinde dönüp arkanda kaybettikleri görünce yaşam biraz daha ağır basar. önlem almak önlem almaktır, yaşamı korumaktır. cesaret aptallık değildir. hatta yeterinden fazla korkmaktır.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle hayatta daha fazla şey başarabilmek için 220v a çarpılmamam gerekiyor :D
 
askerdeyken eğitim sahasında sebilin komprasörü kaçak yapıyordu o çarptı çıplak ayakla dokunmuştum İzmir'in elektriği daha kibar çarpıyordu Şanlıurfa'nın daha sert çarpıyor bunu görmüştüm 20 yıldır çarpılmadım sigorta bile attırmadım eskiden her gün atardı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst