220 volt ile tek led nasıl çalıştırılır?

DBolanci

Üye
Katılım
6 Ara 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,
Evimde küçük bir oda var. Pek kullanılmıyor. Odada ki ışığı ara sıra açık unutuyoruz. Kapı camsız ve bunu farketmek zor oluyor. Odanın aydınlatması salondan yapılıyor. Şimdi salondaki anahtarın olduğu yere anahtar açıkken yanacak şekilde tek bir led bağlamak istiyorum. Yani içeride ışık açık olduğunda anahtardaki led de yanmalı. Bunu nasıl yapabilirim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Odada e27 duy 220volt 9w led lamba var. Anahtar ile bu kontrol ediliyor.
 
Piyasada LED'li anahtarlar mevcut. Lamba kapalıyken LED yanıyor karanlıkta görülmesi için, lamba yanarken LED sönüyor. Siz salondayken küçük odanın lambasını açık unutursaniz lambanın LED i sönecektir. Belki bu şekilde anlaşılabilir. Tabi aydınlık odada düğmedeki LEDin ışık şiddeti görülebilecek kadar yüksek mi bilmiyorum. Bakmanizda fayda var.
 
Ledli değil de neon ışıklı anahtar bakın bence, ledli lambada ledli anahtar nasıl davranır bilmiyorum sızıntı voltajı geçirebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst