Anahtara damla led bağlama/ çözüldü

Içeride kimse yok ama ışık açık unutuluyor. Led sayesinde isigin acik kaldigini anlayacagiz. Birnevi bildirim ışığı, uyarı ışığı gibi. Anlayan arkadaşlar çözümü sundular zaten hocam.
Benim oturduğum her evde banyo ve tuvalet kapılarında üstten kısa buzlu cam vardı. Elektrik kesintisinde bile içeriye az buçuk ışık gelebiliyor. Şimdiki evlerde nedense, mahremiyetten olduğunu düşünmüyorum ama işin kolaylığından sanırım kapılarda cam olmuyor. Hatta oda kapıları bile camsız, içerisi zindan gibi ve gün ışığından uzak kasvetli bir ortam oluyor. Kapılar camlı olursa içeride ışık yandığı kolayca anlaşılabilir. Ya da anahtarına nötür çekilerek ledli bir anahtar takmak ya da yapmak gerekiyor ki ışığı yandığında bariz belli olsun. Böylece hem içerideki kişi rahatsız edilmez hem de ampul yanık kalmamış olur. Misafirliğe gittiğim yerde lavaboyu kullanacaksam ve kapısı kapalıysa içeride biri var mı diye tereddüt ediyorum.:confused:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Reed röleli çekmece veya dolap kapağı aydınlatmayı buata yerleştirmeyi deneyin veya cam için çerçeve kesebilir, aynı mantıkta matkap veya değişik çapta deliklerle kendinize göre tasarım yapıp opak veya renkli cam / plexi (kesenize göre) yerleştirin.
 
Direnç wattlı olacak buna dikkat edin çeyrek watt direnç takarsanız direnç çok ısınıp yanabilir. Birde bu devre ile led pır pır şeklinde yanıp sönebilir eğer pır pır etmesini istemiyorsanız lede köprü diyot ve 1 adet 400V kutuplu kondansatör bağlayabilirsiniz.
Aşağıdaki videodaki devre ilk videodakine göre daha sağlıklı ama arkadaş çeyrek watt direnç takmış siz 1 watt direnç takın bu devrede led pır pır etmez
1w bulamadım ceyrek watt 4 tanesini paralel bağlasam olur sanırım?
 
1w bulamadım ceyrek watt 4 tanesini paralel bağlasam olur sanırım?
Paralel bağlantıda toplam direnç değeri düşer. 4 tane bağlayacaksanız dirençler en az 120k olmalı. 4 tane paralel 120k = 30k eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst