2000w 220volt rezinstansım haftabir yanıyor

Sanırım rezistansın malzemeisnde sıkıntı vardı baska bir firmaya yaptırdık şimdilik sıkıntım yok.Aynı sistemin içinde tankın alt kısmında tanktaki yağı ısıtmak için 800w ütü rezistansı kullanılmıs sonradan uydurma bişey olduğu belli tankıda tam verimli ısıtmıyor artı hemen soğuyor bunun yerine monta edebileceğim hemen soğumucak bi rezistans ütü rezistansı olması şart değil şimdilik watını yükseltip ısısını arttırıcam .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Argon tüplerinin çıkışında bulunan bir rezistanslar var.Tüpün çıkışına bağlanıp gazı ısıtıyorlar.Belki tanktaki havayı ısıtmak yerine çıkan havayı bu şekilde ısıtmayı denesen nasıl olur:?Sanırım yağlamayı devamlı değil değişik periyotlarla yapıyorsun yani havanın devamlı sıcak kalmasına gerek yok.
 
Yener abi yağ ve hava tankım burda,makinam döndüğü sürece hava ve yağ tankında en az 75c sıcaklık olması gerekiyor suanda 50c lerde çalişiyorum aslında buda bir sıkıntı her destekleri söktüğümüzde yağlamayla ilgili sıkıntı olduğunu görüyoruz.tanktaki yağın ısısını çoğaltıp havanın basıncını azaltıyorum busefer yağ destekteki rulmanlara gitmiyor,suan dengede tutmaya çalişiyorum bakalım su ütü rezistansı değiştirdiğimde sonuc ne olucak:s
 
Anladığım kadarı ile hadde döndüğü müddet içinde devamlı hava ile yağlama var.Değişik bir yağ kullanmayı denedinizmi:?Mesela püskürttüğünüz yağ rulmana yapışık kalıp bir müddet üzerinde kalsa sonra belli bir periyot sonrasında tekrar yağlama yapılsa.Bu şekilde sanırım size yağ da dayanmaz:( Bir de yaptığın uygulamada hava basıncının artması durumunda hava baskın gelip yağ hava karışımından dolayı da sorun çıkar galiba.En doğrusunu yapıyorsun yağı ısıtıp hava basıncını düşürmekle.Yağın içine tost makinalarının içinde olan rezistansı atmaya ne dersin.Ütü rezistansından daha dayanıklıdır sanırım:?
 
kullandığımız yağ 320numara bi yağ artık onu denicem tanka bi delik delip uydurma bi rezistansla yapıcam
 
Merhaba
Fotografta ki resistansta hava yüzeyini genişletmek için kullanılan metal yapraklar görünüyor. Bu yaprakların resistansın gövdesine iyice bağlı ( yapışık) olması gerekiyor. Arada boşluk varsa resistansın gövdeisnden ısı atımı zorlaşır. Bu da resistansın çok ısınmasına neden olur. Aşırı ısınma sonucunda da resistans bozulur.
Sizde ki hatada büyük ihtimal resistans kalitesi ile ilgilidir.

size katılıyorum çok doğru
 
Sabah desteklere gelen yağın birikip tabakalar halinde olduğunu yağlama yapmadığını gördüm sanırım yağ katı şekilde buharlaşmadan gidiyor ve orda yapışıp kalıyor.yağ uzun süredir kullandığımız bir yağ bu rezistans olayından sonra bunlar patlak vermeye başladı hava 80C derece olması gerekiyor ben 60C üstüne çıkamıyorum.Oilmist tankının çalişma basıncı 3-4bar olmalı düzgün yağlama yapabilmesi için ben bu basıncı düşererek yağlama yapıyorum.Şimdi hava tankının yanına ufak bi hava tankı yapıp ekstra bi ısıtma yapıcam yada bu rezistansı değiştiricem.Merak ettiğim konu 2000w 30ohm rezistans ile fotoda sağdaki ufak tüpün içindeki havayı nasıl istediğim şekilde ısıtamıyorum:s
 
sayın sedat demir ilk resimdeki kullandığınız ısıtıcılardan bizim işletmemizde mevcut sıcak hava üfleme ile 250 derece ısılara ulaşmamız halinde bile ısıtıcılarda sorun olmuyor ancak hava üflemeniz çok iyi olmalı çünki resimdeki termostat ısıtıcının ısısını değil havanın ısısını ölçüyor siz 75 ölçerken ısıtıcnız çok daha fazla ısınıyor.
 
peki sayın kemaleris hava basıncını arttırdıgımda ısı dahada azalıyor ! o yüzden havayı azaltıyorum peki sizce ne yapmalıyım ? siz nasıl kullanıyorsunuz?
 
sayın sedat demir özel mesajınızı yeni fark ettim buradan cevap yazayım işletmemizdeki makinada hava kapalı devre çalışıyor yani sürekli devir daim yapıyoruz havayı böylece ısı sürekli sabit bir şekilde yükseliyor bu devir daimi 1.5 kw lık bir fan ile yapıyoruz. ısıtıcların dirençleri 24 ohm 2 kw ısıtıcı gücü yapıyor 9 adet ısıtıcı aynı anda devreye girip çıkıyor. ısınan hava ortalama 200-250 dereceyi buluyor bu sıcak hava ile ateş kullanmadan kaplama baralarının eskimiş izolasyon boyalarını söküyoruz. dediğim gibi havanın debisi bizim için yüksek olması önemli ancak sizin durumunuz nasıl onu siz bilirisiniz. saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst