2000w 220volt rezinstansım haftabir yanıyor

ölçü aletinin ucunu nötr e diğer ucunu mavi kabloya tutun eğer 1-5 volt arası bir gerilim okuyorsanız mavi topraktır. 0(sıfır) volt okuyorsanız sıfırlama yapılmış olabilir o mavi uçta nötr olabilir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sizde 9 adet var bende sadece birtane var sayısını arttırmayı düşünüyorum hava nekadar sıcak olursa yağda o oranda yoğunlaşıp desteklerimdeki rulmanlara gidicek sanırım rezistans yetmiyor
 
ısıtıcı sayınızı arttırıkken hava sirkülasyonunu ve ölçtüğünüz termostat yerinide dikkate alın hem yeterli hava sayesinde ısıtıcınızın verimi yükselir hemde arıza çıkarmaz.
 
kalite kesinlikle!
 
üstat şimdi rezistans telin kantal olmuş rescall olmuş a1miş vs bunlar çokta önemli değil birincisi yağı ısıtan rezistansın yağ ile iyi temas halinde olmalı iki yağıda havayıda ölçen termostatların histerizisleri düşük olmalı en önemlisi rezistanslar sürekli çalışmayı sever oraya yeni bir tank ve kontrol yapsan çok bir maliyeti olmaz kontrolü yenilersen pid ile kontrol sağlayıp rezistanslarında gücünü arttırırsın yıllarca arkana bakma çalışır
 
üstad ütü rezistansına benzeyen şekli cok önemli değil 800w üstü rezistans imal ediyormusunuz?
 
Isıtılacak hava çok nemli ise veya sistem devamlı çalışmıyorsa reziztanslar çabuk bozulabilir.75 C. derece ısıyla reziztans bozulmaz kanaatindeyim.Bilginize.
 
kendinden termostadlı balcık marka 2500w rezistansım var yaklasık 10litrelik bir yağ tankını ısıtmak istiyorum.Merak ettiğim konu rezistansın tamamının yağın içinde olması gerekiyormu yoksa bir kısmının yağa temas etmesi yetiyormu.Tankıma rezistansı dik koyacağım için yağ seviyesi düştüğünde rezistansın ucu acık kalıcak bu sıkıntı yaratırmı ???

Bu konuda tecrübesi olan arkadaslardan yardım istiyorum
 
Isı trasferi rezinstansınızın temas ettigi yüzey kadar olacagından temas etmeyen yüzeydeki ısı enerjisi havayı ısıtacaktır vede kayıp enerjidir.Rezinstansın tamamı yagın içinde olmalı !
 
peki rezistansım bu şekilde çaliştiği zaman herhangi bir sıkıntı yaratırmı ısı kaybı dısında yani yanarmı bir zaman sonra?şu sebepten sordum evlerde kullanılan su ısıtıcılerını susuz calıstırdiginiz zaman rezistansları bozuluyor
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst