2000 KVA Trafonun AG Tarafından Ana Panoya Kaçlık Kablo Çekilir?

Sn. ademcelik, projenin kurulu gücü , yakalşık olarak 1700 kW . Bu hesap, binan yaz ayında klimaların tam kapasitede çalıştığı varsayılarak hesaplandı
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
peki klimaları bir kenara aldığımızda kurulu güç ne kadar oluyor?
 
Sığınak dediğim aslında bodrum katı ve bahsettiğim panolar ve og kesiciler ,bodrumdaki enerji odasındalar.

Trafoyu bir bina içinde tanzim edeceğinizi varsayarak,neden yg hücrelerini burada yerleştirmiyorsunuz.Proje biraz garip geldi bana,onaylı mı?Paylaşabilirseniz belki daha uygun bir çözüm bulunabilir.
 
Sn. wipeoutx , inşaat başlamasına rağmen , hala elektrik pojesi yok elimde. Eskiden yapılmış birkaç proje ellerinde , fakat hiçbiri sağlıklı değil. Daha önce bina içinde olan trafolar dışarıya alınmış .yg hucreleri ,trafo ve panolar bodrum katta iken, bir akıllı çıkmış trafoyu dışarı almış. tüm sorun bundan kaynaklanıyor. Ve hala daha devam ediyor, zira henüz yeni dizaynla ilgili bir çalışmaları yok. Bu konuyu "kontrol grubu" na yardımcı olup , dizayn işini hızlandırmak adına açtım ve yardımınızı esirgemediniz, hepinize tekrar teşekkür ediyorum.
projede 1500 ve 2000kVA lık iki trafo var. Bunlardan 2000kVA lık olanı:

225kw 4 adet chiller
20kw 8 pompa
400kw 4 boiler
30kw 4 cooling toneri

1500kVA lık olanı:
şu an mevcut projeye göre,yaklaşık 360 kw çevre ve bina aydınlatma ve priz devrelerini besleyecek. Daha sonra ilave binalara da bu trrafodan besleme yapılacak,ama şu an bu ek ünitelerle ilgili bir çalışma yok.Umarım bu veriler sn. ademcelik e yardımcı olur.

saygılarımla
 
önereceğim 2 seçenek vardır.
1)
şuan 1600kva trafonun beslemesi gereken 360kw olduğunu belirtmişsiniz.
360kw 684.41A akım çeker. mevcut 1600kva trafo ile 360kw arası için 700A akıma göre kablo çekersiniz.
ilaveler yapılacağı zaman uygun ag yada og işi yaparsınız.
yada;
2) ileride yapılacak sistemler için tekrar toprağı kazma şansınız yoksa. ileriye dönük ne kadar yük olacağını hesap etmeniz gerekir. bodruma og hücreleri yerleştirir 1600kva trafo ile bodruma koyacağınız yeni trafo arası yer altı og hattı çekersiniz.
eğer alan genişse yer altı ag hattı vasitasıyla box (saha dağıtım kutusu) tesis edebilirsiniz.

kolay gelsin.
 
Değerli arkadaşım kablo 600 Kva üzeri kablo çekilmesi maliyetlidir onun yerine işletme ve maliyet açısından en sağlıklısı bara sisteminin kurulup çıkışlara baklo kullanılması daha uygundur.
 
ademçelik beyin dediği bence mantıklı.yazık çünkü maliyetlete.ama dersen uygulamar zorunlu bence güzel bir kablo kanalı yapın ya da kablo tüneli.biz 4*240 kablo 190 metre çektik tesis verimli çalıştı ama kablolarda yükte ısınma herzaman normale göre biraz fazla oluyordu.bi de eger bilmiyorum tabi bu motorlar ve diger seyler uygulama yerleri cok yakın degil ana kabloları kısa tutup gruplara ayırıp 2-3 dagıtım panosuda yapılabili gibi.
 
Anladim nacraseng. bu da tartışılabilir bir konu.. teşekkürler
 
busbar kullanabilirsin tabi boylece arıza durumlarında mudahale ye olanak verir ve fazla kablo cekmekten kurtulursun.cok daha pratik bi çözüm bence..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst