2 hp yıldız motor panosu yapıcam yardım lütfen

1X6A sigorta kumanda devresi içindir 3X6A grup sigortada güç devresi için

nasıl bir timer kullanıcaksınız bilmiyorum bu önemli ona göre bi devre kurmak lazım

bu tımer pakodan harici bir çalıştırma olucaksa yanı manuel-otomatik gibi o zaman bir adet secici anahtar kullanmanız lazım yok sadece pakoyu açtıkdan sonra örneğin 5 dk çalışsın diyorsanız onuda kumanda devresine seri bağlayarak kullanabilirsiniz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
3*6 a.lik sigorta güç devresi için,1*6 a.lik sigorta kumanda devresinin korunması için kullanılmaktadır.Aslinda 6a. bile çok, bulabilirseniz 1veya 2 a.lik kullanın.Ama maliyeti biraz yüksek olur.Ayrıca size tavsiyem hazırcı olmamanızdır.Korkmaz-design arkadaşımız ne güzel tarif etmiş.Klavyeyi bırakıp elinize kağıt kalem alarak devre şemasını kendiniz çizmeyi deneyin.Bu size ileride çok şeyler kazandırır.Kolay gelsin.
 
skoykaç arkadaşım buna hazırcılık demıyelım de,başlangıç dıyelım..ben bu devreyi şemada takip edebilirsem bir çok şeyi daha iyi anlama fırsatım olacak..bu işi ezbere yapmak istemiyorum.Korkmaz-design arkadaşımız saolsun çok yardımcı oldu bu konuda... ilk aşamada bu şemayı görmem lazım benim:(
 
Tımerı pakodan sonra kullanacağım.sabah 8 akşam 6 aralığında çalışacak motor..Otomat tipi tımer kullanacağım..Ah şu şemayı bir görebilsem kafamdaki bir çok soru işareti ortadan kalkacak:(
 
şu anda kullandığım bilgisayarda bu işler için yüklü bir program olmadı için basit bi şekilde anlatmaya çalıştım ( birazcık komik oldu :D)
 

Ekli dosyalar

  • adsız888.JPG
    adsız888.JPG
    92.3 KB · Görüntüleme: 51
yoo gayet güzel olmuş,ben bunu temiz bir kağıda çizip panomu hazırlayabılırım :)..çok teşekkur ederım yardımlarınız için:)
 
bu devre için birde tımer kullanmak istiyorum.yanı istediğim zaman aralıgında motoru çalıştırabılıyım..tımerı bu devreye nasıl bağlıcam?

sayın üye siz iyisimi işi bilen birine yaptırmayı deneyin zira arkadaşlar çok açık ve net yazmışlar
 
ben bu işi kendim gayet ıyı bir şekılde yapabilirim..otomatık kumanda yı pek iyi bilmiyorum...ama kafamdaki bir çok soru işareti ortadan kalktı..bu sayede kendımı geliştirmek istiyorum..Butun malzemeleri aldım,sadece kontaktörüm gelmedi.Oda geldimi işe koyulucam..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst