2 adet 16f877a haberleşme YARDIM

Katılım
5 Eki 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
2 tane 16F877a yı haberleştirmek istiyorum. Bu konuda pek bilgim yok. Butonlar var. bi pic ile hangi butona basıldı algılayacağım, ikinci pic ile de bu butona göre led yakacağım. Tek picle yapmak basit fakat biri ile input alıp diğeri ile nasıl output verebilirim? CCS C ile yazıyorum programı...
 
birinden aldığın inputu doğrudan output olarak çıkıp, diğerine input vermen gerekir sanırım. ya da aklıma seri haberleşme geliyor. rs232 haberleştirmeyi deneyebilirsin. çalıştığım yerde kullandığımız kontrolörlerde pic serisi işlemciler var ve biz yerine göre 3 adet kontrolörü birbiriyle rs232 üzerinden haberleştirebiliyoruz. tabi programlarını biz yazmıyoruz. biz yazsaydık sana bu konuda yardımcı olabilirdim ama temel mantığını bu şekilde yapabilirsin sanırım.
 
seri habeleşme yapabilirsin input işlemcisinden output işlemcisine örneğin bir butona basıldı ise 1 bilgisini gönder output işlemcisi ınt_rda kesmesiyle gelen bilgiyi oku aldıgın bilgiye göre yonlendirmeler artık sana kalmış ne yapmak istersen zorluk yaşarsan basit bir örnek yazabilirim.
 
valla bir örnek yazabilirsen çok memnun olurum. ben 16f877a içine programı yazdım tek çalıştırmada problemim yok ama seri iletişimi bilmyorum hiç. Bi kaç yerde RX - TX ile ilgili şeyler buldum ama açıkçası pek anlayamadım.
örneğin;

While(1)

if(input(pin_a0))
{
output_b(0x01);
}
else if(input(pin_a1))
{
output_b(0x02);
}
else
{
output_b(0x00)
}

basit bi program. butonları 1. pic e bağlayacağım, mesela ledleri de 2. pic e bağlayacağım. yanılmıyorsam arada 3 bağlantı ile yapabilirim. Neyse dediğim gibi örnek bişiler yazabilirsen çok memnun olurum...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,218
Mesajlar
915,898
Kullanıcılar
450,005
Son üye
kubikey

Yeni konular

Geri
Üst