190volt elektirik var

elektrik kurumu ev ve işyerlerine gereken voltajı vermek zorundadır. voltaj düşüklügü var ise müracaat edip durumu düzeltirebilirsiniz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Gerilimi düşük olan prizdeki gerilim seviyesini kondansatör bağlayarak yükseltemezsiniz.Kondansatör Priz uçlarındaki gerilimi boşta iken 1,73 ile çarparak gösterir.Ancak prize yük binince gerilim seviyesi tekrar değişir.Arkadaşlarında dediği gibi en hayırlısı TEDAŞ a bildirmek.Sorun Tedaşda ise sorunu çözerler ancak iletken kesitlerinizin ince olması gerişlim düşümünü etkiliyor ise o zaman TEDAŞ değil elektrik kontrol mühendisi sorumludur.
 
Faydalı bilgileriniz için teşekkürler. Ancak aklima takılan; çektiğimiz yük endüktif ise gerilim düşümü daha çok olmuyor mu? Bildiğim kadarıyla OG hatlarda gerilim yükseltimi kapasite bağlayarak yapılmakta. Özetle kompanzasyon küçük de olsa sorunun giderilmesinde etkili olabilir mi? Saygılarımla.
 
Regülatör kullanmalısın Ama kısa sürede tedaşa giten gerekir veya dilekçe yazmalısın.
 
TEDAŞ tedaş diyoruz ama burda komşumun başında aynı dert var 165 volt'a kadar okudum ben tedaşa bildirdiğimzde trafonun yetersiz olduğunu yakında düzeleceğini yapacak bişeyleri olmadıklarını söylüyorlar..ve tam 10 aydır problem devam etmekte düşünün artık,özelleşme ile iyi olması gereken şirket devletten daha kötü durumda..
Ve tek çaresi regülatör dostum..
 
sayın meslektaşım minumum 10 kva lık bir servo motorlu reğületör işini görür tabi tedaş'a baş vura bilirsin Trafodan eğer müsaitse kademe ayarı yaparlar voltaj'ı yükseltirler. Tahminen sorun sadece senin sorunun değil ve başkasıda başvurmuştur. Kesin çözüm regülatör..
 
TEDAŞ tedaş diyoruz ama burda komşumun başında aynı dert var 165 volt'a kadar okudum ben tedaşa bildirdiğimzde trafonun yetersiz olduğunu yakında düzeleceğini yapacak bişeyleri olmadıklarını söylüyorlar..ve tam 10 aydır problem devam etmekte düşünün artık,özelleşme ile iyi olması gereken şirket devletten daha kötü durumda..
Ve tek çaresi regülatör dostum..

elektrik dagıtım şirketlerinin ogu özelleşti bilidiği üzere, özel sektör vatandasa verilen izmetten ziyade tahsilat ve tahhakkuka bakar, yani paraya.. begenmediğimiz devlette ise hizmet daha önce gelir. ne sanıyordunuz ki özelleşince elekriği sorunsuz kullanabileceginizi mi.. ayrıca belirtmek isterim ki özelleşti ama yapılacak olan yatırımları yine devlet yapacak yani bi yere trafo konulması gerekiyorsa parası yine devletten cıkacak.. bilginiz olsun diye söylüyorum. ÖZELLEŞTİRMEYE HAYIR...
 
arkadasların belırtıgı gıbı voltajı ölçmen gerek
benımde basıma geldı bır arkadasın evınde 180v voltaj ölctüm adım adım buatlardan baglantıları kontrol ederek gıttım
elektrık sayacının bır ucu gevsek kalmıs ve ark yapmıs bakır kablo yanmıs karbonlasmıs yuzeyı
kablo ark yaptıgı ıcın sokemedım klemensın 2 vıdasını sıktım duzeldı
kısaca arıza tesısattamı tek demı tespıt et veya ettır.
kolay gelsın
 
Merhabe, (efektif) etkin değer Türkiye'de 220V avruda 220V-220V arasıdır.
Türkiye'de manofaze abone girişi 220V olmak durumundadır.TEDAŞ bunu sağlamak zorundadır.Lütfen araştırın.
 
Bana bu güne kadar Elektrik Dağıtım Firmlarına dava açıpta kazan birisini gösterin? Git kardeşim sen bir voltaj regülatörü al sorunun ortadan kalksın?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,749
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst