18650 pilerin kullanım yerleri

Katılım
15 Ağu 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar internetten 18650 pil sipariş ettim şarj cihazı ile birlikte. ilk sorum bizim 240v luk şehir elektrğinde şarj etmem sorun olur mu? (bi yerde direk 240v a bağlamayın diye bişey okudum anlamını çözemedim). diğer sorum da bu pilleri normal ni-mh AA pilleri kullandığımız her cihazda kullanabilir miyim??
 
Bunların özel şar cihazları var ve şarttır, keşke şarj cihazının da sip etseydin, boyut olarak diğer pil türlerinden farklıdır, cihazdan ayrı dış kutu içinde kullanmakta sakınca yoktur, yine dikkat edilecek husular aynı; kısa devre yaptırma, sert darbe yapma, delme, kesme, parçalama, aşırı sıcağa maruz bırakma!
 
şarj aletiyle aldm zaten mesajda yazmıştım zaten gözünüzden kaçtı heralde. peki kullanma yerleri olarak normal aa pillerle aynı mıdır? yani aa nimh pilleri kullandığımız her cihazda bu pilleri kullanabilir miyiz? cihaza herhangi bi etkisi olur mu?
 
Malesef :(

Bu pillerin çalışma gerilimi 3.7 volttur. ikisini seri bağlarsanız 7.4 volttur. Boyut olarak diğer pillerden farklıdır. Aynı cihazın içine sığmazlar. Genelde bu pilleri yüksek akım çeken cihazlarda ve yeni nesil ledli el fenerlerinde kullanılıyor.

Voltaj standartı normal piller gibi olmadığı için uygun bir regüle devresi ile ve cihazın içine sığmayacağı için harici bir kutuda bağlantı ile bir çok cihazla kullanabilirsiniz. Yalnız bu kullandığınız cihazı dahada hantallaştıracaktır.

Kesinlikle uygun olmayan bir şarj aleti ile şarj etmeye çalışmayın.
Kesinlikle pil terminallerini kısa devre etmeyin.
Uygun olmayan cihazlarda kullanmayın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst