18650 pil şart etme yolları.

DeCleR

Üye
Katılım
14 Ara 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba ben samsung ICR18650 26J M pilleri ile powerbank olarak kullanmak için aldım ve çinden aldığım boş bir powerbank kutusu ile pilleri %100 olacak şekilde 5v 2.0 A bir şarj cihazı ile şarj ettim ve tam dolum oluyor fakat pilleri çıkarıp boşta beklettiğimde 5 dakikalık bir sürede piller %94 seviyelerine geri düşüyor bunun nedeni sizce ne olabilir destek verirseniz çok sevinirim.
 
Peki normalde pilleri taktığım kutudaki tuşa basınca yüzdelik olarak bir değer veriyor bu pilin voltaj yüzdeliğimi içinde kalan gücün yüzdeliğimi kafamı karıştıran o oldu
 
şarz cihazı muhtemelen pil voltajına göre bir güç hesabı yapıyor ve size şarzlı pilin gücünü gösteriyor. fakat şarz cihazı bu hesaplamaları şarz bittiği ana göre hesaplıyor. Bir süre sonra pillleri kullanmadan şarz cihazına takarsanız yine şarz anındaki voltaja göre gücü hesapladığı için ve bu esnada pilin gerilimi bir miktar doğal olarak düştüğü için size %94 şarz gücü olarak gösteriyor.
 
Şarj cihazı olarak Powerbank kutusunu kullanıyorum, type c girişi mevcut kablnormal telefon şarj aleti ile sark ediyorum 7 tane 18650 pil takılı 7 pili aynı anda şarj etmek yanlış mı acaba ? Bu arada hepsinin artı ve eksi yönleri tek tarafa bakacak şekilde takılı ?
 
Aynen öyle yaylı ve piller tek yön
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20181215_075516.jpg
    IMG_20181215_075516.jpg
    149.1 KB · Görüntüleme: 42
bende de sekiz pilli boş kutu var,
hiç öyle durduğu yerde düşme gibi bir problemi yok
siz farklı renklerde ve bazıları bantlı vs pil kullanmışsınız,
muhtemelen bir veya bir kaç pilinizde problem var
öncelikli olarak şarj sırasında ısınan pilleri dışarıya alarak kullanarak test ediniz problemlerinizi
 
Farklı doluluk oranında piller paralel bağlandığında gerilimler eşitlenene kadar dolu olan boş olanı şarz eder. Buna göre aynı anda hangi pilleri bağlayacağınıza karar verirsiniz. Dolu bir pil boş olan pile 5 -6 ampere kadar basabilir bu her iki pil içinde zararlıdır. Aynı oranda boşalmış pilleri bağlamakta sakınca yok.
 
3 adet pembe olan pil yeni piller şuan o sorun duzeldi fakat zaten kullanırken de şarj ederken de gram ısınma olmuyor. Kısacası tavsiyeniz sadece yeni yada sadece eski pilleri kullan diyorsunuz peki ben bu eski pillerin içlerinde hangisinin en iyi en sağlam olduğunu nasıl anlarim, sadece ufak dış kabuklarında soyulma vardı bende kısa devre olmasın diye elektrik bandıyla bir nevi yama yaptım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst