150 vdc elektrik üreten dinamo motora voltaj sabitleyici nasıl yapılır..

hakanogru

Üye
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar geçen depomu toparlarken bir dc servo motor buldum. normalde arkasında 4 adet kömür var ama iki adet besleme ucu çıkıyor. Motorun milini hafifçe çevirdiğim zaman dc voltaj ürettiniği gördüm. Mili matkabın ucuna ucuna bağlayıp çalıştırarak Max 158 Vdc gerilim aldık. uçlarına 220 Ac 500W halojen ampul bağlayıp çalıştırdık. Lamba %80 ışık verdi. Tabiiki voltaj biraz daha yüksek olsaydı daha fazla ışık alacaktık. Bu dinamo motordan elektrik üretmek için bu çıkış voltajını yaklaşık 20 - 30 Vdc ye nasıl sabitlerim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada mototrun devri 2000 d/d Max. 150 vdc yazıyor etikette.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar çok önemli bir konuda yardımınıza ihtiyacım var benim elimde güçlü neodyum mıknatıslar var.madeni 1 tl çapında 50 mm kalınlığında çok güçlü neodyum mıknatıslar var.ben bunlardan flanş dinamo yapmak istiyorum ama bobin tel çapı ve sipir(tur)sayısını bilmiyorum amaç ürettiğim 12 v ile aküyü şarj etmek ve inverter yardımı ile 220 v u az yerde de olsa kullanmak.sadece kaç volt ve kaç ampere ihtiyacım var ve bunun için bobini kaç sipir sarmam gerekir.şimdiden teşekkürler
 
Merhabalar ,elektrik üretimiyle alakalı bitirme projemde takıldığım bir yer var, yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.

bisikletle elektrik üretmeyi planlıyorum. tekerleğine sabit mıknatıslı bir dc motor bağladım çıkışından 15-20 v arası dc gerilim alabiliyorum. (alınmış) bu gerilimle iki adet seri bağlı 6 v akü sarj etmek istiyorum.

sormak istediğim nokta bu değişken dc gerilimi (15-20) zener diyot ile doğrultsam lm317 ile de bi ayar çekip akü şarj edebilir miyim? en azından teorik olarak?

fikir önerebilirsiniz ama kullandığım motor sabit mıknatıslı bir motor. (ametek 30V)
cevabınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,705
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst