150 m2 bir evi en ekonomik ısıtma yöntemi?


KÜLLİYEN PALAVRA PALAVRA...
bu site senin gibileri çok gördü...
hayde başka kapıya...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Sen koyun güderken, biz çobanlarla ısıtma teknikleri konusunda bilgi alış verişi yapıyorduk. Reklam kokan hareketler bunlar hacı
 
Evin ideal izalasyon şartlarını yerine getirmek şartıyla; elektriğin ucuz olduğu yerde yaşıyorsanız elektrikli soba, klima vb, ormanlık alana yakın yaşıyorsanız odun sobası, şömine vb, çiftliğiniz ve hayvanlarınız varsa tezekle ısınabilirsiniz Lafın kısası, iyi bir yalıtımla, yörenizde neyi ucuza temin edebiliyorsanız onunla ısınacaksınız
 
Bu olay havuz problemlerine benziyor bence. Çıktı ne kadar çok olursa girdide haliyle artacak. Onun için önce delikleri kapatmak lazım. Yalıtım ve kullanılan malzeme ne kadar iyi olursa o kadar ekonomik olur. Avrupa'da birçok ülkede yenilenebilir enerji sistemlerine dönüş varken Türkiye hala yok doğal gazla (hemde hafiş fiyatlarla), kömürle uğraşmakta. Çatı üzeri güneş panelleri yaygınlaştırmak lazım. Acizane düşüncem budur.
 
Ben ce en ucuzu su an ısı pompalarıı ege akdenız bolgesın de ısınenız kesınlık lee ortalama aylık 180 tl cıvarın da ısınma masrafınız olur ama ama ısı pompası yaygın almadıgı ıcın bıraz pahalı
 
Merhaba.

Elektrikli ısıt. > Doğalgazlı ısıt. > Fuel-oilli ısıt. > Kömürlü ısıt. > Isı pompası > Güneş+ısı pompalı kombine sist. > Güneş enerjisi sistemleri.

En pahalıdan en ucuza (Maliyetsiz,yalnız kurulum maliyetli olanlarıyla da birlikte,güneş gibi) olan sıralama mantıken yukarıdaki şekilde olabilir.Bu durumda güneş enerjisi yalnızca belirli bölgeler için geçerli olduğundan en uygun,en ucuz ısıtma şekli tüm bölgeler için ısı pompasıdır.Bir birim enerji verip 4-5 birimlik olan katlarını çeşitli kaynaklardan (Toprak,su kaynakları, vb. kışın daha sıcak kaynaklardan) almak mümkündür,ancak ilk kuruluş maliyeti yüksektir,belirli bir zamanda kendisini amorti edebilir.Eğer uygun bölgede bulunuluyor ise güneş + ısı pompası kombine sistemi,ısı pompasının girdi (kW) masraflarını bir miktar daha da azaltabilecektir.Isıtma giderlerinin azalması için en başta bina içi ısı izolasyonu mükemmel yapılmış olmalı,mümkünse bina dış mantolaması da yapılabilmelidir.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Evin ısı kayıplarını irdirgeyip gerekli izalasyonu sağlayıp, iyi marka modülasyon oranı yüksek fan ve pompası otomatik devir ayarlı bir kombi satın alıp peteklerinizide uygun olarak bağlatıp doğalgazınızı kullanıyorsunuz. Çok fazla tartışmaya gerek yok bence, çağ bunu gerektiriyor. Bihayli para biraz da uğraşmayı seviyorsanız denenecek çok şey var.
 
Hocam 150 m2 lik bir evi en ekonomik şekilde nasıl ısıtırız? Bu bir öneri alma konusudur. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
arkadaşım merhaba
araştırmam sonuçlarında doğalgaz ile ısınma 1. kömürle ısınma 2. sırada yer alıyor.binanda radyatör sistemi mevcutsa kömür yakmak için, stokerli katkaloriferi kullanabilirsin.doğalgaz sisteminde genelde kombiler kullanılıyor .diğer yakıt türlerinde ekonomiklik yoktur. yalnız şunu açılklamadan geçmek istemiyorum.yatırım malıyeti yüksekolmasına rağmen ısı pompalarını da önerebilirim,bulun duğunuz yer sahilse .tercihi size bırakıyorum.
not:güneşle ısınma diye birşey yoktur.diğer ısınma sistemlerine destek olur .çünkü biz böyle sistem üzerinde çalışmamız mevcuttur.fakat başarılı olamadık.
 

Bu vatandaş bu mesajı yazmak için buraya üye olmuş. Yazılan cevaplarıda hiç kontrol etmemiş. Kuracağım 1000 m2 çiftlik için düşünüyordum bu sistemi. Ama görünen o ki uzak durmak gerek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…