Buderus GB22 Yoğuşmalı Kombi ve Elektrik

merrrakli

Üye
Katılım
25 Ocak 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Buderus GB22 Yoğuşmalı Kombi aldık sorunu saymazsak memnun olunabilecek bir kombi ancak fazla naz aşık usandırmaya başladı 3. yıl olduğu içinde garantisi bitti tek başımıza kaldık sayılır adeta servisin her gelişte 35 lira servis ücreti alması için onun kucağına itilmiş durumdayız.
Servis ve firmada kendilerine toz kondurmak gibi bir niyetleri yok sürekli kombi dışında bahaneler üretmektedirler.

ilk etapta voltajın dengesiz olabileceğini UPS ile sorunun kalkacağını söylediler.
Tuncmatik 80-100 TL adi bir ups taktılar ama sorun devam ettiği için onu götürdüler.
Bende madem akım düzensiz regülatör alayım dedim tamam daha iyi olur dediler.
Ben de TER-SAN Servo automatic voltage regulator with sensitive control Model:SVC-1000 - AC AUTOMATIC VOLTAGE REGULATOR 1000VA şeklinde bir ürün alıp taktım.

1 yıl kadar sorunsuzdu ancak yine anakartı üzerindeki sigortayı attırmaya başladı.
Anakart dalgalanmalara karşı daha dayanıklı düşüncesiyle eski versiyon ile değiştirildi. 3-4 defa garanti kapsamında çakmak değiştirildi (Bir çakmak fiyatı yaklaşık 85 TL civarıymış...)

Anlamadığım 36 daireli bir apartmanda bu kombiden 3-5 civarı var ve hiç birinde sanırım böyle bir sorun yok.

Bina tokinin yaptığı bir b ina ve en dandik malzemeler kullanılmış.

Servis bu defa regülatör de sorunu çözmeyince elektrik tertibatında bir sorun olabilir tüm sigortaları kaliteli bir marka ile değiştir ve bağlantılarda gevşek olanlar varsa sıklaştır ve anahtar-pirizleri değiştir diyor herhangi birinde bir atlama-parazit olursa buda sebep olur diyorlar.
Bina 3 yıllık ve sigortalatın çoğu kale bir tane ana sigorta ise legrant prizlerin ne olduğu belirsiz (Lanet olsun tokiye... çöplük seviyesinde malzeme kullanıyorlar. Toki başkanı ne zaman duyacak bakalım bizi....)

Schneider Electrik'in sigortaları ve viko'nun anahtar ve prizleriyle tüm daireyi değiştirmeyi düşünüyorum ve iyice bağlantıları kontrol ederek ama çok merak ediyorum sorun hala devam ederse yine ne mazeret bulacaklar.

Bursa merkezdeki kişi de önceki yıl online ups tavsiye etmişti.
Alırsam aşağıdaki ürünü almayı düşünüyorum. (Bu da yoğuşmasız düz bir kombi fiyatında...)
Herhangi bir öneren olmadı sadece bütçeme göre ve 100VA olması dolayısıyla seçtim. APC markasını ise araştırmalarım sonucunda ups konusunda en kaliteli marka olduğuna ulaştığım için seçtim.
APC SURT1000XLI Smart-UPS RT 1000VA 230V On-Line Rack Tower

Sorun acaba bumudur diye düşündüğüm başka bir durum ise
Sony marka CRT bir TV var sürekli kullandığımız bir ara yüksek voltajdan içindeki bir transistör yanmıştı ancak orjinalini bulamadığım için aynı özelliklerde normal bir transistör alıp kendim takmıştım bu dabazen görüntüde parazite sebep olmakta ve görüntüde zaman zaman dönen bir parazit gelip gitmektedir 6-7 yıldan beride kullanmaktayım.
Bu parazit olduğunda odanın philips ekonomik normal lamba da sanki göz kırpmaktadır acaba bu kombinin arıza yapmasına sebep olur mu... sanırım panik atak olacağız kombiye şu mu bu mu zarar veriyor diye...

Sebebini araştıramadığım ama garip olan bir başka durum ise 2 odanın pirizlerinde bazen elektrik oluyor bazen olmuyor... bir gün takıyorum saç kurutma makinası ya da şarz aleti çalışmıyorken bir gün sonrası çalışabiliyor. Kabloların geliş-gidişini bilmediğim için henüz araştırmış değilim...

olay(lar) kısaca bu elektrik ile ilgili bilgim araştırmalarımla sınırlı düzeyde.
Şimdi nasıl b i yol izlememi önerirsiniz?

kombi diğer bir odadaki kalitesiz bir prizden ya da diğer odadaki parazitli gösteren bir TV nin parazitinden etkilenir mi?

kombiye giden priz'in elektriğini ayrı bir sigorta ile diğer prizlerden ayırsam bu bir çözüm olabilir mi?

eve gelen elektriğin voltaj değerlerini kendim en uygun ya da ucuz bir şekilde rapor-döküm alabilirim.

Bunların dışında aklıma gelmeyipte sizin teklif ya da dikkat çekmeniz gereken bir durum var mıdır?

Elektrik konusunda deneyimleri olan sizlerden öneri ve çözüm yolları bekliyorum. Böylelikle kendime bir çözüm yolu haritası oluşturabileyim.

Teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
üstat senin derdin kalıtsal olmalı yani cihzaın kendi ile alakalı bende falke ( baymak yan sanayii ) alırken soruşturdum ucuzdu herkez o ne yaw bozulur filan dediler 3 yıl oldu tık demedi şans meselesi bunlar Allah yardımcın olsun
 
kardeş senin evinde araştırdınmı bilmiyorum ama zannediyorum nötr ara ara kopuyo ve bundan dolayı yanıyo heralde nötr kopunca voltajlarda buyuk bi dengesizlik olur bu da sizin hatta denk geliyo heralde .
 
kardeş senin evinde araştırdınmı bilmiyorum ama zannediyorum nötr ara ara kopuyo ve bundan dolayı yanıyo heralde nötr kopunca voltajlarda buyuk bi dengesizlik olur bu da sizin hatta denk geliyo heralde .

Hakan arkadaşımıza katılmakla birlikte sorunu bu yönden aramanızda fayda olacağı görüşündeyim
 
Elektrik sayacının altında toprak kısmı yanmış ve kablo sıkılmamış sayacı değiştirdim tüm sigorta ve röleleride moeller marka ile değiştirtip iyice sıktırdım boatları kontrol ettirdim.
Şuan bir sorun yok gibi ancak her an olmuyor onun için kuşkuluyum.
 
dostum senin evinde felan değil o sorun kombi bu basıt bi şey ana kartında sigorta atıyosa bu tesısatın değil kombinin içinde elektrik devrelerindesorun var demekktir.bu çakmağı olur fanı olur emmniyet mişürleri olur sirkilasyon pompasi olur yanı sorun kombinde evınde değil ha evını sigortalarına gelınce kale kaliteli bir marka legranta öle anahtar prizlerinde muhtemelen elbi markadır dediğin viko markanın 1 ci kalitesını taktıracaksan başka değilse hemen hemen aynı şey evınde arama sorunu cihazında ara karamandaki buderus servısıde anlattığın servıs gıbı illallah ettırdı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst