12 volt elektriği 3.7 volta düşürme

Katılım
4 Nis 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
24
Arabamın içine bir tablet pc yerleştireceğim. Ama malum pil ısınınca patlama riski var. Bide Adana da yaşıyorum. Bu ihtimal dahada artıyor. Tableti pilsiz kullanmak istiyorum.12 volt u nasıl 3.7 volta düşürürm. Bide pil 3000mah. Direkt olarak bağlayınca bir sorun çıkarır mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tabletin ac-dc adaptör girişi kaç voltta ise (3.7 volt dc. gibi) ve tablete dişi jaktan kaç volt dc. giriyorsa ayni volttaki akımla, dc-dc buck konverterlerle bunu 3.7 volt dc.ye düşürüp standart büyüklükteki jak ucuyla tabletin girişinden girersiniz. Direk 3000 mA' lik li-ion pilin doğrudan kutup başlarından sakın bağlamayın, çünkü fazla ısınıp patlayabilir. Bu pillere şarj işlemi, kendi içindeki özel şarj (3 kademeli) devresinden geçmeden dc. şarj akımı doğrudan doğruya bağlanamaz.

Yalnızca seri diyotlarla bu hesap hiç tutmaz, nedeni ise;
araç motoru çalışır iken (14-14.4 volt dc.) ve dururken akü kutup başından çakmaklığa (12-12.6 volt dc. arası gibi) çok daha farklı voltajlar gelir. 2 farklı seri diyotlu dc-dc düşüren diyotlu devre zahmetlerine girmek yerine, ucuz ve küçük boyutlu dc-dc buck konverterleri almak daha mantıklı olur. Konvertere 14.4 volt veya 12 volt dc.'de girse zaten çıkışı yeniden smps ilkesiyle anahtarlanmayla 3.7 volt dc.'de sürekli sabit çıkar. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Kameralardaki sistem misali pil yerine süper cap (ısınma-patlama riski yok) kullan, onların şarj düzeyi 2,7-5,5vdc 5,5 ise işin daha da kolay bir cep tel şarjı işi görür ;).
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,683
Kullanıcılar
449,952
Son üye
alihan özkan

Yeni konular

Geri
Üst