gtekdemir

Üye
Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Uşak
Merhaba,
Tasarım ve üretimi ülkemizde yapılan akıllı ev sistemi projemizin villa uygulamasına ait örnek videosu;

Video devreye alma aşamasının bir kısmı olup geri kalan kontroller için bir kaç video çalışması yapmayı planlıyorum.

Bu villa projesinde otomasyına dahil olan kontroller şöyle;
Aydınlatma, panjur, prizler, kombi, klimalar (sıcaklık, fan hızı, çalışma mody vb), tv ve medya cihazlarının full kontrolü, alarm sistemi, ip kameralar, bahçe sulama. Sistem uzaktan erişimle kontrol edilebiliyor ve esnek senaryo yönetimi sağlıyor. Senaryoları kullanıcı dilediği şekilde yönetiyor ve bunun için her hangi bir teknik destek gerekmiyor.
Sisteme ait fotoğraf ve videoları fırsat buldukça eklemeye çalışacağım.

Saygılarımla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Test ve devreye alma çalışmaları.
2.jpg
 
Elektrik panosu cok güzel gözüküyor.ellerinize saglık.Yanlız cihazlarınızı kablosuza cevirmenizi tavsiye ederim,zira böyle bir sistem için kablolama maliyetleri cok fazla külfet getirecek ve eski binalarda kullanımı zorlastıracak.ayrıca bu tarzdaki bir sistemi piyasa elektrikcilerinin tamir edebilecegini düşünmüyorum.Çok fazla profesyonel.
 
Kablosuz cihazlarımızın arge süreci devam ediyor, önümüzdeki yıl satışa sunmayı planlıyoruz. Kablosuz sistemler esnek çözüm sunmalarına karşın fiyat dezavantajları nedeniyle, kontrol noktasının fazla olduğu kapsamlı projelerde pahalı kalıyor, hack ve stabilite konusuna girmek istemiyorum çünkü farklı görüşler var bu konuda. Eğer az sayıda sensör ve kontrol varsa kablosuz çözüm tercih edilebilir belki, özellikle villa projelerinde çok sayıda kontrol noktası oluyor ve sistemi bir noktada toplamak bana göre en doğru çözüm. Devam eden bir villa projemizin panosu;
20151002_124834.jpg


20151002_120949.jpg


Bu kadar çok kontrol noktası olan bir projeyi kablosuz çözmek bana çok mantıklı gelmiyor, zaten müşterilerin çoğu rf konusunda olumsuz görüşe sahip.
Yaptığımız sistemlerin elektrik projeleri olduğu için işin ehli bir personel çok zorlanmadan sistemi anlayıp kurulum yapabiliyor, bu konuda gerekli eğitimleri bayilerimize veriyoruz zaten. Yazılım tarafında ise olay çok daha basit, basit bir arayüz ile tüm sistem devreye alınabiliyor. Teknik personelin programlama bilgisine gerek yok, proje okumayı bilsin yeterli. Senaryo yönetimi için basit seviyede lojik bilgi yeterli, son kullanıcılar bile kendi senaryolarını oluşturabiliyor zaten.
 
Bu işlerde iki büyük handikap var. Birisi arıza durumu diğeri güvenlik yani dışarıdan yetkisiz kişilerin sisteme müdahalesi.
 
1. Teknik destek bu işin en önemli kısmı. Kullandığımız kablo altyapısı standart elektrik tesisatına benzer olduğu için bu işten anlamayan bir elektrikçi bile bir kaç iş sonrası konu hakkında yeterli seviyede bilgiye sahip olabiliyor. İşin en karışık kısmı ise ip tabanlı cihazların konfigürasyonu, biraz network bilgisi ile çözülmeyecek iş değil.

2. Güvenlik konusunda şunu söyleyebilirim, bu sistemler dış networke açılan tüm sistemler kadar güvenlidir veya saldırıya açıktır. Bankaların bile hacklendiği günümüzde hiçbir sistem mükemmel değildir.
 
Kullanıcılar istedikleri taktirde android marketten indirdikleri mobil uygulama ve web üzerinden tablet ve telefonları ile sistemi kontrol edebiliyor zaten, yani sistemin mobil kontrolü mümkün. Sabit panel uygulaması ile şarj bitme derdi olmadan sisteme sürekli erişim sağlanmış oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,941
Son üye
niwan

Yeni konular

Geri
Üst