Böyle bir sistemde uzaktan kumandanın opsiyonel olması bence kabul edilemez. Kablosuz kumanda olmalı şarjı uzun sürmeli şarjı bittiğinde sabit panelden müdahale mümkün olmalı.
Tabii ki bu benim görüşüm kimseyi bağlamaz. Müşteri her zaman haklıdır :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Günümüzde akıllı telefonlar olmazsa olmaz haline geldi, kullanıcı sistemin tüm kontrollerini akıllı telefonu ve tableti ile yapabiliyor, ayrıca duvar anahtarları gibi klasik kontroller zaten çalışır durumda.

Inohom akıllı kumanda özelliği ile IR kumandaları taklit edebilme yeteneğine sahip, yani evde bir sürü kumandaya gerek yok. Mevcut kumandaları bile ortadan kaldırmayı hedeflerken kullanıcıya ekstra bir kumanda vermek şu an için makul bir çözüm değil gibi. Müşterilerimizden bu konuda bir geri dönüş olursa tabii ki değerlendiririz.
 
Kablosuz cihazlarımızın arge süreci devam ediyor, önümüzdeki yıl satışa sunmayı planlıyoruz. Kablosuz sistemler esnek çözüm sunmalarına karşın fiyat dezavantajları nedeniyle, kontrol noktasının fazla olduğu kapsamlı projelerde pahalı kalıyor, hack ve stabilite konusuna girmek istemiyorum çünkü farklı görüşler var bu konuda. Eğer az sayıda sensör ve kontrol varsa kablosuz çözüm tercih edilebilir belki, özellikle villa projelerinde çok sayıda kontrol noktası oluyor ve sistemi bir noktada toplamak bana göre en doğru çözüm. Devam eden bir villa projemizin panosu;
Ekli dosyayı görüntüle 27411

Ekli dosyayı görüntüle 27412

Bu kadar çok kontrol noktası olan bir projeyi kablosuz çözmek bana çok mantıklı gelmiyor, zaten müşterilerin çoğu rf konusunda olumsuz görüşe sahip.
Yaptığımız sistemlerin elektrik projeleri olduğu için işin ehli bir personel çok zorlanmadan sistemi anlayıp kurulum yapabiliyor, bu konuda gerekli eğitimleri bayilerimize veriyoruz zaten. Yazılım tarafında ise olay çok daha basit, basit bir arayüz ile tüm sistem devreye alınabiliyor. Teknik personelin programlama bilgisine gerek yok, proje okumayı bilsin yeterli. Senaryo yönetimi için basit seviyede lojik bilgi yeterli, son kullanıcılar bile kendi senaryolarını oluşturabiliyor zaten.
kardes kusura bakma ama ben hala kablosuzdan yanayım.hatta bir müteeahhit arkadasımın böyle bir işe kalkıstıgını görünce dedimki çektigin kablo parasını versen ben bu cihazı üretirim vede ürettimde.kablosuzda akla gelen sorunlar illegal saldırılar vesayire,ama bunların cözümü cok basit,rolling kode vs ile problemi çözmek oldukca basit.Ben web den baglantı için 13 haneli alfanumerik şifreleme sistemi kullandım,ihtimal sayısını hesaplamaya bile yaltenmedim,biliyorumki çok büyük manyakca rakamlar çıkacak.Kontrol noktasının çoklugu konusuna gelince burda bir kez daha kablosuz derim,nedenine gelince çözümü oldukca basit ve arıza vs araması vs oldukca basit,düşünsenize giden bilginin önüne sadece 1 Byte bilgi eklediginzide apartmandaki daire sayısı bir anda 256 ya,1 Byte daha eklediginzde ise otomatikman 65535 e cıkıyor.256 katlı veya 65535 odalıdan daha büyük bir projeniz varsa hiç zor degil bir Byte daha eklersiniz.
Yazılım tarafına gelince ben bu tür sistemlerin aklı çalısan bir müsterinin kendi basına kurup devreye alabilecegi kolaylıkta olması taraftarıyım,bu konu en azından hitap edilen müsteri portföyünü artırır.
Sizden ricam benim cihazıda irdeleyip eleştirmeniz,zira eleştiriler insanları mükemmele götürür.
kısacası Piyasa çok dandik,ucuz cihaz ve herkese hitap eden cihazlar üretmek lazım.
saygılar.
 
Kullanıcılar istedikleri taktirde android marketten indirdikleri mobil uygulama ve web üzerinden tablet ve telefonları ile sistemi kontrol edebiliyor zaten, yani sistemin mobil kontrolü mümkün. Sabit panel uygulaması ile şarj bitme derdi olmadan sisteme sürekli erişim sağlanmış oluyor.
Ben bu konudada muhalefetim,valla hiç kızmayın en az iki sen bu işlerle ugrastım,Problemleri çözecem diye android programlamayı,java programlamayı ögrenmeye kalktım.hatta android de bir program yazıp cihazımın kontrolünü gerceklestirdim.Eeeee daha problem bitmedi,ya müsteri iphone kullanıyorsa al başına belayı,birde bu işin win8 kullananları cıktı,hadi buyur burdan yak.Adama kardesim benim cihaz sadece androiddemi çalısıyor diyeceksin yoksa oturup herbirine ayrıca programmı yazacaksın.
Ya yarın baska bir işletim sistemi cıkarırlarsa ne olacak,son 10 yılda neler degişti bir düşünsenize.
Alın size çözüm,cihazınızı web tabanlı yapacaksınız,yani internet kullanan her cihaz hiçbir yazılım yüklemeden kumandayı saglayacak.( :) Danısmanlık ücrete tabii,banka hesabıma yatırırsınız).
Lütfen elestirilerim için kusura bakmayın,ben sizleri kendime rakipden ziyade benim düstügüm tuzaklara düşmemeniz için elimden geldigince uyarmaya calısıyorum,yoksa ben bu işlerinde unumu eledim elegimi astım,bos durmamak babında kendi capında manyak işlerle ugrasmakla megulum.Allah yolunuzu acık etsin.İşallah en mükemmelini üretir ve memleketin parasının boşu boşuna dışarıya gitmesini önlersiniz.
kalın saglıcakla.
 
Akıllı ev için 2-3 çeşit röle kartı tasarladım.Kablolu kablosuz android web tabanlı..vb lakin hayata geçirmek nasip olmadı yazılımlarını değiştirerek 100 tane falan kullandım. arge vb maliyetini kurtardı.İşler yolunda gitti dokunmatik tablet HMI niyetine röle kartı endüstriyel kontrol kartı olup bir makineyle buluştu.Şuan testleri yapılıyor.1 hafta içinde neticelenecek.sorun çıkmassa seri üretim olacak misal nereden nereye Allah sizin de yolunuzu açık etsin...
 
Yaklaşık 4 yıl önce, yani uzuuun bir girişim hikayesine henüz başladığımız dönemler. Udp üzerinden led yakmayı başardığımızda demiştik ki "Biz bu işi çözdük, bundan sonrası sadece küçük detaylar". Şu an bazı sohbetlerimizde o günleri hatırlar ve güleriz "koskoca projeyi ne kadar hafife almışız" diyerek :)

Akıllı ev sistemi denince pek çok gömülü yazılımcının kafasında bir şeyler canlanır, hele biraz donanım bilgiside varsa iş daha kolay olur, hatta "ne var ki bende yaparım, alt tarafı röle aç/kapa değil mi?" seviyesine bile gelir. Şu an arge ekibimiz 6 toplam teknik personel sayımız ise 9 ve yapacak çoook işimiz var.
Özetle bu işler (tasarım, üretim, finansman, pazarlama, satış, tahsilat...) gerçekten çok zor ve bunun farkındayız.

Sayın alarmko, düşüncelerinize saygı duyarım fakat yanlış olarak değerlendirdiğiniz çözümlerin (kablo altyapısı, mobil uygulama) dünyada pek çok örneği var ve bunlar ciddi firmalar. Bu işler için sağlam bir teknik ekip şart, aksi taktirde yazılım, donanım, network, pazarlama, yönetim ve daha sayamadığım pek çok işin yolunda gitmesi çok zor.

Ülkemizde üretim yapan, yapmayı düşünen ve bu konuda girişimi olan herkesin Allah yardımcısı olsun.
 
Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.
 
Çok hoş gözüküyor benm merak ettiğim böyle bir sistemi ne kadara satiyorsun uz ?
 
Teşekkürler, fiyat konusu proje içeriğine göre çok farklılık gösterebiliyor fakat örnek olması açısından şunu söyleyebilirim, standart 3+1 daire projesini ortalama 1000$ rakamla satışa sunuyoruz. Daire sayısı ve projeye göre bu rakam değişir.

Bahsettiğim 3+1 sistemin içeriğinde;
*Güvenlik
-Hareket, duman, su baskını ve kapı/pencere sensörleri(1-2 adet)
-Siren, arama ve sms bildirimi

*Daire elektrik enerjisi kontrolü(kombi, buzdolabı hariç)

*Su ve gaz valflerinin kontrolü

*Aydınlatma kontrolleri on/off veya dimmer
*Kombi kontrolü

*Klima ve medya cihazlarının kontrolü(Ir kumandalı cihazlar)

*Esnek senaryo yönetimi (kullanıcı istediği kadar senaryo ekleyebilir, ekstra ücret yok)

*Sesli komutlar ile kontrol (Müteahhit daireye müşteri getirdiğinde bu özellik çok etkileyici oluyor. "Geldim" komutu ile evdeki ışıklar, panjurlar açılıyor, müzik çalmaya başlıyor ve kahve makinesi çalışıyor. Herkesin yüzünde bir gülümseme, müşteri evden cidden etkileniyor :)

*Uzaktan erişimle kontrol (Bu olmazsa zaten akıllı ev olmaz)

Saydığım özelliklere daha pek çok kontrol eklenebilir; kameralar, panjurlar, sulama sistemi, interkom ... şeklinde uzayan bir liste.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst