1. sınıf öğrencisine tavsiyeler

Katılım
24 Tem 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar. Elektrik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.Şu anlık teknik bilgim olmadığı için sadece ingilizce-ders-fuar üçlüsü arasında gidip geliyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler
 
Öncelikle, çalışmayı düşündüğünüz bir sektör var mı? Çalışmayı istediğiniz belirli bir sektör yokken, pek doğru bir yorumlarda bulunmak zor. Genel olaraksa, İngilizce bilginizi arttırmanız, yanına ikinci bir yabancı dil öğrenmeniz (Mesela proje-taahhüt sektöründe ikinci diller genelde Rusça ve de Arapça şu anda. Cezayir filan gibi bazı Kuzey Afrika ülkelerine iş yapan şirketler Fransızca da arayabiliyor. Yeni pazarlarla yeni bir dil daha girebilir.) , stajlar için de çalışmayı düşündüğünüz sektörün büyük şirketleri veya bulunduğunuz şehirdeki en iyi şirketleri takip edip, iyi staj tecrübeleri edinip, böylelikle de çevrenizi hafif arttırmanız, çalışmayı düşündüğünüz sektöre özel yazılımları öğrenmeniz, mezun olmadan önce ehliyet almanız ve de mezuniyet sonrası istediğiniz bir işi çoktan hazırlamış olmanız, aksi durum için askerliği aradan çıkarmanız gibi tavsiyeler yapılabilir.
 
Bence işin temeline ve hambaligina santiyelere git ki hiç olmasa proje okumayı kablo çeşitlerini vede işin prensibini kap işin başında yaparsan ilerde 4 yillik bitirip masa başı islere tecrübe kazanmış olursun ben 6 yıl Dimension santiyelerinde çalıştım çok arkadaşın elektrik ten anlamadığı ni proje çizdiği ni ve lamba anahtarını kapının arkasına koyduğunu gördüm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,439
Mesajlar
917,641
Kullanıcılar
450,366
Son üye
kerim13

Yeni konular

Geri
Üst