1 fazlı motor uzmanları

coz255

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
39
Elimizde bulunan bir makina motoru (1,5 kw 3 Fazlı ) 3 sn ileri yönde çalışıyor dinamik frenleme ile durup yine üç saniye geri yönde çalışıp dinamik frenleme ile başlangıç noktasında duruyor. Tekrar start butonuna bastığımızda aynı hareketi tekrarlıyor. Bu sistemi bir fazlı 1,5 kw motor ile gerçekleştirmeyi düşündük acaba sistem çalışırmı kondansatör veya yardımcı sargı bu kısa zamanlarda devreden çıkmazsa ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sisteminiz çalışır fakat kontaktörlerinizin iyi çalıştığından emin olmanız gerekir. eğer dediğiniz gibi devreden çıkmama gibi sorunlar olursa frenleme süresi değişir ve prosesiniz düzgün işlemez. sormak istediğim neden 3 faz yerine 1 faza geçmek istediniz?
 
makina taşınabilir bu durumda her yerde 3 faz bulamayabiliyoruz bu sebeble 1 fazlı çalıştırabilirmiyiz diye düşündük. Ayrıca devreden cıkmadan kasteddiğim 1 fazlı motor içinde bulunan merkez kaç anahtarı iki üç saniyede devre ulaşamadığı için devreyi açmamasıydı.
 
makina taşınabilir bu durumda her yerde 3 faz bulamayabiliyoruz bu sebeble 1 fazlı çalıştırabilirmiyiz diye düşündük

Sadece 3 fazı heryerde bulamama yüzünden 1faza geçmek istiyorsanız.1faz girişli 3faz çıkışlı(üçgen bağlı)sürücü işinizi görür.1,5kw için fiyatlar çok yüksek sayılmaz.(kontaktör, termik kullanmanıza gerek yok)
 
alidemir017 kardeşimizin yazdığı sürücü kesinlikle işini fazlasıyla görür çünkü motorda bahsettiğin gibi motorun çalışması 3 saniye 1 fazlı istiyorsan sürücü şart
 
Sadece 3 fazı heryerde bulamama yüzünden 1faza geçmek istiyorsanız.1faz girişli 3faz çıkışlı(üçgen bağlı)sürücü işinizi görür.1,5kw için fiyatlar çok yüksek sayılmaz.(kontaktör, termik kullanmanıza gerek .

alidemir arkadaşımız cevabına katılıyorum.sürücüsüz proseste prolem yaşanılması kaçınılmaz
 
Sürücü kullanmaktan başka caremiz yok sanırım. Deneme yaptım motor epey ısındı bir müddet çalıştıktan sonra motor korumu atıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,462
Mesajlar
917,748
Kullanıcılar
450,402
Son üye
FurkanYAPC

Yeni konular

Geri
Üst