1 fazlı asenkron motor hız kontrol sorunu

Vantilatörlerde kullanılan 3 lü kademe tuşlarından mı bahsediyorsunuz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hiç uğraşmadan çözüm yolu sürücü zaten motorunuz trifaze, monofaze girişli bir sürücü alın yaklaşık fiyatı 650 tl gibi olur. İstediğiniz gibi devir ayarı yapın.
 
0.75kw bir sürücü çokta pahalı olmasa gerek bi araştırın bence bütçenize uygun sıfır yada ikinci el bir sürücü bulabilirsiniz.
 
merhabalar. sizlere bi sorum olacaktı. köyde yaşıyoruz ve hayvanlarımızı 0.55kwlık süt sağma motoruyla sağıyoruz. ışıklar gittiği zaman ise jeneratörle sağmamız gerekiyor fakat elimdeki jeneratör 0.950kw. makineyi buna bağladığım zaman jeneratörün gücü düşüyor ve belli bir süre sonra jeneratör stop ediyor. jeneratörü yeni yaptırdım arızası yok. muhtemelen motor kalkış anında fazla akım çekiyor. bu sorunu gidermek için kondansatör bağlasam olur mu. nasıl bağlarım ve kondansatör özellikleri neler olmalı. yardımcı olursanız sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst