0-30 V AYARLI GÜÇ KAYNAĞI YAPIMI

qhmedd

Üye
Katılım
14 Mar 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar 10.sınıf elektrik elektronikte okuyorum 0-30 V AYARLI BİR GÜÇ KAYNAĞI YAPICAĞIM YALNIZ herşeyi tamamladım fakat Trafo ve bi kaç tane daha malzemelerin nereye lehimlenceğini bilmiyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sen malzemeleri şemayı ekle sıkıntını yaz bakalım neler yapabiliriz ;)
 
Al kardeş yardım et ya şema burda

9XAd5o.jpg
 
Senin yaşından 2 kat fazlam var sence de "kardeşim" lafını benim kullanmam gerekmez mi? Hazır olay tekrar etmişken genel yapılan tutum ve davranışlardan bahsedeyim sırf kendi adıma, başıma geldi diye değil!
Forumda yeni olabilrsin ama nette ilk forumun değil, dünyaya dün gelmedin! Her gün face, twit zırt dasınız sırf akranlarınızla muhatap değilsiniz yeri gelir hocalarınız da eklidir, soru soruyorsunuz! Biraz kuralları bilin saygıyı elden bırakmayın, sanal dünyadadayız tamam ama günlük yaşamında büyüklerinle böyle konuşmuyorsundur umarım! İlk mesajında düzgün soru sormuştun?

Konuya dönersek nerde takıldın, trafo değerleri ne, resimleri okunaklı düzgün yükle okunmayan değer kalmasın, gerekirse tekrar foto çek yükle, kaynaklarını linkleri paylaş.
 
OOO. Dostum sen kendini aşmışsın. Bu devreyi yapmayı düşünüyorsun ama bana doğrusunu söyle. Devredeki transistör, entegre vs. gibi elemanların datasheet 'ini indirip inceledin mi? Eğer bu kısa çalışmayı yaptıysan sorunu rahatlıkla çözebilirdin. Neden sana mesaj gönderiyorum biliyor musun? Çünkü bende bir proje üzerinde çalışıyorum ama maliyeti çok fazla o yüzden para bulabilmek için gelir sağlayacak yeni ucuz bir proje tasarladım. Bu proje senin güç kaynağı mantığı ile aynı ayar yapılabiliyor.
( 0-220V AC & DC ve maksimum 0-1000Watt )
Güç kaynağının boşlukta kapladığı alan ise 750 mililitre' Neyse dostum ben seni kendi dertlerimle meşgul etmeyeceğim anlayacağın biraz sabredersen pazar günü akşam üzeri sana istediğin kadar yardımcı olabilirim. Cumartesi ve pazar üni. sınavları varda. Pazar akşam anca müsaitim. Ha bi tavsiye o özellikte trafoyu ucuza bulabilirsen hiç kaçırma bir tanede yedek al :) Okulda başarılar.
 
Resimlerde hepsi ayrıntılı şekilde görünüyor. Elektronik devre şeması, eleman listesi baskı devre üst görünüm. DİKKAT devrenin çalışmasını istiyorsan tuna elektronik yazan resimdeki baskı devreyi pc veya el ile çizip ayna görüntüsünü alman lazım. Bunu yaptıysan ve elemanları doğru bağlarsan, hatasız lehim yaparsan bir sıkıntın kalmaz. by lent
arkadaşımızın dediği gibi sıkıntını yazarsan ama tam olarak! bir şeyler ayarlarız mümkünse yapmış olduğun baskı devrenin fotolarını çekersen daha detaylı bir şekilde yardım etmeye çalışırız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,185
Mesajlar
915,696
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst