0-10V ANALOG GİRİŞ DEĞERİNİN ORTALAMASININ ALINMASI

Katılım
4 Mar 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
50
Merhaba değerli arkadaşlar..
Kullandığım fatek plcnin 0-10v girişine 2saniye periyotla 3 ayrı sinyal geliyor ve benim bunların ortalamasını almam gerekiyor. Bunun için analog giriş değerini (r3841) ortalama alma bloğu olan 25p.mean bloğundan geçirdim ama yanlış çıkış veriyor bir fikri olan varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim..
şimdiden teşekkürler..:)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
mean fonksiyonu belirtilen aralıktaki registerlerin ortalamasını alır. Senin yapman gereken belirli aralıklar ile analog değerini birden fazla registere kaydederek. bu registerlerin ortalamasını almam gerekiyor.
 
merhaba ;

konu ile ilgili sormak istediğim şeyler var. R3840 dan tabloya kayıt ettiğimiz değerleri mean ile ortalamasını elde ediyoruz. buraya kadar sorun yok. bn bunları kullanılarak anolog inputtan gelen datayı bir totalizerde göstermek istiyorum. anca burada takıldım kaldım..nasıl yaparım bu işi..
 
totalizerden kastın ne toplamının average ımı ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,719
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst