em231 analog giriş modulünde tuhaf dalgalanma sorunu

Şimdi sorun devam ediyor. Kabloların shieldlarını plc tarafından toprağa bağladık. Analog modül S7-200 cpu ya bağlı.
Fluke şimdi kullandığıız modül 8 girişli 0-10 volt ve - ve + uçları plcden geliyor. Dolayısı ile hepsi ortak. - lerde + larda. Ancak ben bütün girişlerin hepsini iptal ederek sadece 1 tane girişi bağladım. Sonuç gene aynı dalgalanmaya devam. Daha önce böyle bir sıkıntı olmuyordu. Transmitterler 4-20 ma ile çalıştığı için çevresel gürültülerden etkilenmeyeceğini düşündüm. Birde sıkıntık transmitter gövdeye değdiği anda başlıyor. Topraklamayı kontrol ediyorum gövde ile nötr arasında 1.5 vol var. motorların ve ısıtıcıların sigortalarını kapatıp denedim gene aynı. plc den toprak hattını ayırdım, dijital girişlerin hepsini söktüm, transmitteri değiştirdim gene aynı gene aynı. Artık araya bir yalıtkan malzeme koyduk ama tabii içim huzursuz. Daha önce olmuyordu böyle bi şey. Çok nadir bir kes daha olmuştu uzun süre önce. 100 makinada 1 tanesi böyle oluyor.

Nedenini tam olarak bulamadım. PLC ve analog modülü değiştiridm olmadı, toprak hattını cihazdan ayırdım olmadı. Artık şimdi aklıma geldi bizim cihazların gider hatları meral boru ile bağlanıyor. Oradan mı bi şey alıyor acaba ? yarın onu deneyecem. Aklıma takıldı kafayı yiycem. Cihazıda teslim edemiyoruz. Girişdeki voltajı kontrol ediyorum herhangi bir değişim yok. Yada ölçü aleti algılayamıyor ani değişimleri bilemiyorum.

CEvablar için çok ama çok teşekkürler..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ölçü aletleri analoglardaki hızlı değişimleri algılayamayaz. Bunun için osilaskop kullanmalısınız. Eğer şansınız varsa osilaskop kullanarak giriş gerilimini inceleyin. En azından sinyalin gerçekten bozulup bozulmadığını görür sıkıntının merkezini tespit edebilirsiniz. Eğer sinyalde bozulma yok ama PLC'de dalgalanma görülüyor ise ayarları incelemelisiniz. Bunu bir deneyin bence.

Gerçi sorunun topraklamadan olduğunu zaten keşfetmişsiniz. Metal boruyu sistemden ayırın. Gerekirse çubuk çaktırıp ayrı bir topraklama yapın gövdeye. Topraklama ile ilgili aklınızda hiç bir soru işareti kalmasın.
 
transmittteri gövdeden ayırmalısınız. 0-20mA lik transmitterlerde bu sorun yoktu amam 4-20mA var.
 
arkadaşlar ben em231 e basınç transmıtteri bağlamak istiyorum 4-20ma bunun bağlantısını nasıl yaparım bu akımı em231 mi üretiyor yoksa harici bir akım dönüştürücümü almam gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst