Siemens S7-300 Analog Giriş Modül Arızası

jackle

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Siemens s7-300 analog giriş modülünü vinçte kullanıyorum . joystick ten gelen 0-10 V referansı bu modüllere giriş yapıyor ve kademesiz hız kontrolünü sağlıyor. 2 farklı vincin önce birinde şimdide ötekinde arıza meydana geldi.

Analog girişlerden bir tanesi joystikten gelen referansı etkiliyor ve 0-10 arasında çok düzensiz referans eğrisine sebebiyer veriyor. mesela joystiği %50 yatırdığımda plc ye gelen referansı 1 - 1,5 V gibi bi değer okuyorum. %70 yatırdığımda yine 2 V gibi bi değer %80 -90 gibi yatırdığımda ise bir anda 10 V değerlerine fırlıyor ve kontrolsüz bi şekilde hız kontrolü yapımış oluyorum .

joystickler plc cpu nun ürettiği 10V beslemesi ile besleniyor. joystickten dönen referans kablosunu plc üzerinde klemensinden çıkardığımda, çıkardığım uçtan aldığım değer joystickle orantılı olarak değişiyor yani sinyal bozulmuyor. modüle takıyorum tekrar referans değeri etkileniyor.

modülü değiştirdim bir vinçte sorun kalmadı fakat şimdi öteki de aynı arızayı yaptı . buna sebep ne olabilir? o modülü de değiştirebilirim fakat aynı arıza tekrarlarsa sıkıntı olabilir..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog giriş modülünün kodu nedir.
PLC 10V mu üretiyor
 
kod 6ES7331-1KF00-0AB0 . plc den 12V alıyoruz sanırsam. joystickler 10m uzakta gibi düşün git gel maksimumda 12 ye yakın bir değer alabiliyorum.. fakat bir süre çalıştıktan sonra modülün girişini bozuyor.. 2 aylık bir kullanımdan sonra diyim . modül almanyaya gitti geldi garanti kapsamı dışında tamir olmuş . başka bir firma girişine izolatör koymamı önerdi . izolatörleri inceledim nerdeyse 4 giriş için 1 analog modül fiyatı .. nasıl bir çözüm olabilir onu araştırıyorum
 
analog giriş sinyallerinin (-) ucunu analog kartın beslemesinin eksisi ile köprülemenizi tavsiye ederim . siemensin analog giriş modülleri sinyali sevmezse sıkıntı yaratıyor , girişlerde temiz sinyal olmalı .
 
Ayrıca joistic te potansiyometre varsa sağlamlığını kontrol edermisin.
 
potansiyometre sağlam , uçları plc den çıkartınca aynen doğru değeri veriyor. - leri köprüleyebilirim. PLC analog kart 24VDC olduğundan dönüşte - leri köprülersem bi sıkıntı olmaz heralde ? modülü takıp deneyecem. fakat izolatörler hakkında ne düşünürsünüz ?
 
potansiyometre sağlam , uçları plc den çıkartınca aynen doğru değeri veriyor. - leri köprüleyebilirim. PLC analog kart 24VDC olduğundan dönüşte - leri köprülersem bi sıkıntı olmaz heralde ? modülü takıp deneyecem. fakat izolatörler hakkında ne düşünürsünüz ?

sorunuuz notr den donuslerı koprulersenız analog karta herhangı bır sınyalınızden kaynaklanan sorun tum gırıslerınzı etkıler soyle bıyerde donuse kacak varsa ızalatorlu klmensınızde yoksa kartınızda kı kanalların hepsınıde yakabılırsınız ılk once butun donuslerı ayırıp kontrol edın herhangı bır yerden enerjı almadıgından emın olun , kartın besleme voltajını ve (-) kontrol ettıkten sonra kartınızı degıstırın ve mutlaka izalatorlu klmens kullanın
 
köprüleme yapmayacağım da nasıl bir kontrol uygulayabilirim ? normal beslemeyi ölçüyorum 24V aynı şekilde diğer gelişler de normal voltajında gözüküyor.
tek bir olasılık var o da gelen ve analog karta giriş yapan analog sinyal kabloları üzerinde başka bir yer kaynaklı gerilim endükleniyor olması. sahada bütün kablolar ekranlı, fakat pano içinde ekranlı kablo kullanışmamış.Pano içindeki mesafeler gerilim endüklenmesi ve sinyal geriliminin kartı bozacak hale gelmesine sebebiyet verebilir mi ?
 
4.20 ma kesinlikkle induktansdan etkilenir bu nedenle izolatorlu klemens kullanmalisin (parafodur gibi dusunun yuksek voltaj yerine )yuksek akimi tolere edecek ve kartinizi yanmaya karsi koruyacaktir. saha da toprak induktans ensturman kontrolu ile sorununuzu cozebilisiniz
 
doğru tek çare o gibi gözüküyor. umarım yüksek akım izolatörü de bozmaz. teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst