şönt reaktör sürücü

ceyran21

Üye
Katılım
26 Nis 2013
Mesajlar
204
Puanları
1
Yaş
54
arkadaşlar şönt reaktör sürücüye 3 adet monofaz şönt reaktör yerine 1 adet trifaz şönt reaktör olmaz mı olmaz ise nedeni nedir.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Böyle olabiliyorsa,trifaze şönt reaktör kullanmak yerine, neden monofazeye
ihtiyaç duyulmuş olabilir ?
arkadaşın biri ben yaptım oldu dedi mantıken olmaması gerekiyor çünkü nüveler ortak olduğu ve yıldız veya üçgen bağlantı olabilir çok kafama yatmadı yada yalan söylüyordur
 
Evet,o metodun adı " ben yaptım oldu "
metodudur ve bu işlerin ordünaryüsü ol-
düğünü iddia edenlere aittir.Piyasada bun-
kardan bol miktarda bulunur.Ana uzman-
lık alanlarında nedense hep kompanzas-
tonla ilgilidir.Bunlara biz," bilmediğini bilmi-
yen " tipler deriz.En tehlikeli sınıfa girerler.
Bu tipler,ya kendilerini ya yanındakileri öl-
dürürler.%99 psikopatik tip olup,uzak du-
rulması gereken tiplerdir.
 
Son düzenleme:
3 fazlı asenkron motoru 2 fazda çalıştırınca neler olursa aynısı.
 
ben yaptım oldu dedi mantıken olmaması gerekiyor
ben yaptım oldu, çoook tehlikelidir. götürüsü getirisinden daha fazla olur. konu ile alakalı değil ama o zamanlar delikanlı zamanlarımız. pejo, mobilet yaşı tutanlar bilir. iki tekerler ve iki zamanlı motorları vardır, benzin ve yağ karışımı ile çalışırlardı. ben deli bozuk mazotla çalıştırdım. yaptım oldu. çalıştırdım bir depo mazot yaktım, sonra gidip motor rektefiye yaptırdım. yaptım oldu güzeldir ama pahalıdır. oyun her zaman kuralına göre oynanır.
 
Reaktif yükünüz dengeli ise değişken değilse yani azalıp eksilmiyor ise olabilir. Diğer türlü olmaz
biraz daha açarmısınız örnek atayorum l1 faıznda şönt reaktör ihtiyaçı yüzde 70 diğerlerinde 40 30 bir sorun olurmu yada l1 fazı yüzde yüz sürerken reaktörün diğer fazları etkilenir mi sonuçta röle her fazı ölçüp sürücüyü her faz için ayrı sinyal gönderiyor
 
biraz daha açarmısınız örnek atayorum l1 faıznda şönt reaktör ihtiyaçı yüzde 70 diğerlerinde 40 30 bir sorun olurmu yada l1 fazı yüzde yüz sürerken reaktörün diğer fazları etkilenir mi sonuçta röle her fazı ölçüp sürücüyü her faz için ayrı sinyal gönderiyor

Sorun olur tâbi benim bahsettiğim reaktifin dengeli olduğu durumlar, yoksa dengesiz sistemler için sürücü kullanıyoruz zaten. Birde aşırı kapasitif olan yerler de 3 fazlı kullanılır. Bir örnek ile aciklarsak 70 kvar dengesiz reaktif var diyelim sistemde 50 kvar trifaze reaktör artı 30 kvar monofaze ile sorunu çözerim 50 kvar kontaktor ile sürer kalan 20 kvar dengesiz reaktifi sürücü ile sürer düzeltirim.Zaten mevcut svc sistemleri 30 kvardan büyük suremiyor.

Xlpe kablo gibi sabit reaktifi olan yerler için de trifaze reaktör kontaktor ile sürülebilir.

Reaktif olan yere trifaze bağlayıp sorunu cozeyim dersen olmaz çünkü değişken reaktifi olan yerde trifaze kullanırsan bastığın enduktif eksik yada fazla kalabilir buda sistemi cezaya sokar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst