Şişe sayma bilgisayara aktarma

Paralel port hız nedeni ile de kurtarmaz, rs 232 mesafesi işimi görür. 15 metre uygulamamda sıkıntı çıkmamıştı. Erdi bey bu 4 noktadan saniye de 15 şişe geçiyor, PIC bunu sayıp hafızasında tutsa sadece belli bir zaman aralığında (örneğin 10 dakikada bir) ya da sadece sorguladığımda sonucu gönderse benim için yeterli, bu şekilde mümkün mü? saniyede 15 şişe olduğu için sayım ucunu bulmak da zor olacak üretim de ki Elekronik mühendisinden bunu öğrenmeye çalışırım.

tamamdır istediğin gayet mantıklı yinede araya 485 entegresi koyup mesafeyi uzun tutmakda fayda var picin frekansınıda yüksek tutup hiçbir şişeyi atlamadan saymasını sağlayabiliriz birde saniyede 15 şişe 66ms de bir şişe eder plc inputu bunu yakalayamaz muhtemelen counter kullanılmış olabilir sorarken bunuda göz önünde bulundur. pic için 66ms çok önemli değil rahatlıkla sayıp belirli aralıklarla pc ye bilgi gönderecek şekilde ayarlarım
 
Paralel port hız nedeni ile de kurtarmaz

Su an calistigim makine ile parallel portun her bir pininden, saniyede 50000 sinyal isleyebiliyorum. Parallel port, seri porttan cok daha hizlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,756
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst