Akıllı sayaçlar

UBtristör

Üye
Katılım
26 Ağu 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle konu daha önce açıldı mı açılmadı mı bilmiyorum, sayfada yeniyim. Konsolu da kullanmayı pek bilmiyorum. Durum biraz acil olduğu için direkt konuya girdim.

Arkadaşımın (eski apartman dairesi) evinin sayacı bina girişinde bulunan genel elektrik panosunun içerisinde. Sayaç fazları doğru daireye geliyor fakat nötr karşı dairenin nötrü ile karışmış. Yani fazlar daireler arasında eşleşirken (doğru sayaç faz çıkışı doğru daire) 6 No’lu daire sayacından çıkan nötr 7 No’lu daireye gidiyor. Bina çok eski olduğu için topraklaması yok. Binada tamamıyla nötr topraklaması yapılmış. Bu durumla ilgili çıkabilecek problemleri biliyorum ve gerekli açıklamaları yaptım arkadaşa.

Fakat benim asıl sorum şu.
Bildiğim kadarıyla sayaçların tamamında sadece sayacın çalışabilmesi için nötre ihtiyaç duyulmaktadır.

Bunun dışında sayaç yapı içerisindeki tüketimi belirlerken nötr üzerinden de tüketimle ilgili değer alıyor mu? Yani nötr karışıklığı daireler arasındaki tüketimde endex değişikliğinde etkili olur mu? Karşı dairenin fazla elektrik kullanması bu nötr karışıklığından diğer kullanıcının faturasını etkiler mi?


Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi akşamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst