Şerit Led Isınır mı?

Katılım
14 Ağu 2011
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar elimde bir adet sese duyarlı çalışan anahtar devresi vardı. Bende bu devreye yaklaşık 20 cm uzunluğunda şerit led bağladım. Evde de safranbolu evi şeklinde kontraplaktan yapılma ahşap gece lambası vardı. Devreyi ve ledi içine koydum. Yani ledler ahşap evin içinde yanıyor. Sorularım şunlar. Ben elektronik devre ve aynı zamanda led in beslemesini eski bir modem adaptörü vardı evde 12 v dc 1 a çıkış veren onunla yaptım. Bu ledler uzun süre yandığında ısınma yapar mı? Ledler tam yapışmadığı için ahşapa değme ihtimali var ısındığında ahşapa zarar verme ihtimali var mı? benim adaptörüm 15-20 cm lik şerit led için güçlü gelir mi? çünkü normalde 9 v luk pil ile de çalışıyor. Ledlerin bir özelliğinin de ısınmamaları olduğunu biliyorum. Ama adaptörün güçlü gelip ısınma ihtimali var mı ve bu ısı kontrplak a zarar verir mi ya da yakar mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ledlerin ısınması teknik dökümanlarında ne kadar gerilim ve akım uygulayacağnız yazar o gerilim ve akımın üstünde olursa ısınma olur ama ne olur denemeden bilinmez denemek lazım.Aldığnız yere sorduğnuzda o gerilimi geçmemesi hem ledler için iyi olur hemde ısınma oranı düşük olur.
 
ledlerin ısınması teknik dökümanlarında ne kadar gerilim ve akım uygulayacağnız yazar o gerilim ve akımın üstünde olursa ısınma olur ama ne olur denemeden bilinmez denemek lazım.Aldığnız yere sorduğnuzda o gerilimi geçmemesi hem ledler için iyi olur hemde ısınma oranı düşük olur.

şayet ısınma olursa bu ısınmayı ne kadar zamanlık bir yanmadan sonra görebiliriiz? ben yaklaşım yarım saatlik yanmadan sonra elimle kontol ettiğimde çok hafif ılık bir sıcaklık hissettim neredeyse hiç ısınmıyor gibiydi? yani benim yaptığım sistemde led i ısınmıyor kabul etmeli miyim? yoksa çok uzun süre yandığında daha çok ısınma ihtimali var mı? bir de herşeyi geçtim benim asıl sormak istediğim led ne kadar ısınırsa ısınsın ahşapa zarar verebilir mi mesela ahşap tutuşabilir mi?
 
bir kaç saat sonra ısınma oluşuyor ise basit bir devre ile 9 volt gibi değerlere düşürebilirsiniz gecelik olacağı için çok fazla ışık vermesine ihtiyaç olmayacaktır
 
Rahatlikla kullan o adaptore en az 1.5 m led baglarsın

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
12VDc şerit ledi kastediyorsun sanırım bunlar ısınmaz ve o bahsettiğin adaptörle (7/24) çalışırabilirsin, ama altını çizeyim eski adaptör dediğin muhtemelen trafolu tiptir o ısınır!
 
Adaptörün gücü önemli ama ledin çektiği akım daha da önemli.ısınacağını zannetmiyorum.Benim 5m için için kullanmıştım 1 A problem çıkarmadı.
 
1.Ledler kaç metre ? Tek çipli mi 3 çipli mi ?

2.Ledler ahşapa zarar verecek kadar ısınana kadar kendisi ölür...

3.Adaptör güçlü olursa ledlere zarar vermez. Ledler gereken akımı çeker,geriye kalan adaptörün toleransı olur...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst