Şerit led ile led pano yapımı için yardım.

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
Ben şerit led ile led pano yapıyorum. Şerit led üçer üçer kesilebiliyor. Lehim yaparak harf yapacağım. Tiyatroda paramız buna yetiyor şu an için. Benim size sormak istediğim, bu panoyu harfleri yerleştirerek yapacağım ve panonun üzerine ne yazılacaksa o harfleri monte değilde tak çıkar şeklinde yapmak istiyorum. Dakota malzeme kullanıyorum ve bu harfleri dakotaya monte etmeyeceğim. Dışarıda duracak. Hangi harf lazım olacaksa takıp geri çıkartacağım. Bu harflerin led şeridine enerji bağlantısı için ucuza mal olacak tak çıkar soket cinsi bir şey ne olur sizce? Selanik pasajından deneme için aldığım soket cinsi plastik malzemenin tanesine 60 kuruş aldılar. Çok harf yapacağım için ve her harfe 2 adet gideceği için maliyetli oluyor. Bilen varsa ve yazarsa çok iyi olur. Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ben bu şerit ledleri üçer üçer kesmenin haricinde teker teker kessem de lehim yapsam yine çalışır mı? O ledlerin yanındaki direnç mi oluyor?
 
tek tek kesersen sistemi 3-4 volt ile beslemen gerekir. direncide at gitsin işe yaramaz. en ucuzu pin soket kullanmak. 40 lı satılıyor tanesi 1 lira. 2 şerli kesersen 1 liraya 20 soket elde edersin.
 
O zaman tek tek kesmek işe yaramaz benim yapacağım panoda çünkü pano seyyar olacak ve bir kişi 12 volt 7.5 amper aküyü taşırken bir kişi de panoyu taşıyacak. Bir nevi gezici ışıklı tabela olacak. Teşekkürler cevap için.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,923
Kullanıcılar
450,015
Son üye
teknik eğitim

Yeni konular

Geri
Üst