Şebeke Elektriğinin olmadığı yerde ups yada akü kullanımı

3kw jeneratörle halledersin yakıt maliyetine gelince lpg lijeneratörler var yakıt giderini yarı yarıya düşürür ikincisi zannedersem dondurma dolabı , sadece motor çalışırken jeneratöörü çalıştır termotatın jeneratörü kontrol ettiği birdevre yapılabilir böylece yakıt gideri, yüzde seksen düşer ortalama 6 -8 lira gibi ayrıca 4 zamanlı benzinli jeneratörleri lpg ve doğalgaza dönüştürüyoruz e.meil .********@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şebeke elektriği olmayan bir yerde elektrik ihtiyacım var. 50hz 230v 3kW bi dondurma makinesini elektrik olmayan bi plajda çalıştıracaz.Günde ortalama 8 saat çalışıcak.
UPS yada akü günlük şarz edip kullanabilirmiyiz?
bi öneriniz varmı?

Ups sistemi işinizi görmez jeneratör de 10kva olmalı . Yüksek sıcaklık altında son gücüyle çalışan jeneratörün işi kolay değil toleransınız olacak ayrıca ilk kalkış anında motorlar 3 - 5 kat fazla akım çekerler. Marka bulunduğunuz yerde servisi olanlardan olsun. Satıcı bilgilerindende yararlanın. Yolda kalmayacağınız bir seçim yapın.
Selamlar.
 
arkadaşlar bu konuda uğraşmak gereksiz akü ile olacak iş mantıklı iş değil
güneş enerjiside hacim gerektirir bu noktada plajdan elektrik almayı dene meniziz tavsiye ederim aksi halde en makul çözüm jeneratör
tabi babanızın akü fabrikası yok ise vede ses önemli sorun teşkil etmiyor ise
amerika nın enlemi ve boylamı belli
 
merabalar arkadaşlar invertörlerde 380 varmı bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
 
abicim akü ile bu iş olmaz 1 günlük ihtiyacını karşılayacak akü edinsen bile yarım günden fazla şarz etmen lazım.inverter bayılır kalır.o kadar aküyü taşıyamazsın.her gün bağlantılarını ayıramazsın.olmaz olmaz olmaz.

jeneratör çözüm ama hangi yükte ne kadar para yakıt yakacagını bildiğin bir jen al
 
Arkadaşlar merhaba;
Evime ups sistemi dösemek istiyorum. Kullanıcağım çıhazlar 1 adet 106 cm plazma tv, 1 adet uydu, telsiz telefon 10 adet ekonomık ampul. Tüm bunları en aşağı 2 saat çalıştırabilmem için neler gereklidir. Jeneretör kullanmıyacağım ups ve akü olarak kulannamk istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Bu hafta bu sistemi evime kurmam gerekiyor.Şimdiden teşekkürler.
 
Ali Rıza Beye aynen katılıyorum,ama dizel 6 KVA jenerator öneriyorum çıkış gücü ihtiyacının üstünde fakat yakıt bakımından daha tasarruflu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst