Elektrikli Çitleri şebeke elektriği ve elektrik kesintisine karşı akü ile çalıştırma?

dmrl_1122

Üye
Katılım
24 Kas 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Slm. arıcılık yapıyoruz ve ayılardan kovanlarımızı korumak için elektrikli tel sistemi kurucaz. çitlere elektrik veren üretece elektriği ya şebekeden sürekli yada aküden yaklaşık 1 ay verebiliyoruz. yani her iki şekilde de çalışma özelliği var. ama elektrik kesintilerinde elektrik kesilince akünün devreye gireceği otomatik bi sisteme ihtiyacımız var bunu nasıl yapabiliriz. yani akü şebekeye bağlı olacak ve elektrik kesildiğinde aküyle çalışacak. köyde elektrikler bi giderse 5-10 gün gelemeyebiliyor çünkü. bizde sürekli başında duramıyoruz. yardımlarınızı bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.dmrl_1122,uygun amperajda bir kontaktörün bobinine şebekeden enerji verirsiniz.NC kontaklardan şebekeden besleme,NO kontaklardan akü beslemesini yaparsınız.
 
yorumunuz için teşekkür ediyorum.

sistemde kullanıcamız güç üreteci bu özelliklerde.

cihaz besleme voltajı: 12V DC
Cihaz besleme akımı: 25-125mA
Depolanan Enerji:2 joule
yüksüz çıkış gereilimi: 10000 volt
500 ohm yükte çıkış gerilimi: 4800V

bu cihaza hem Şebeke hem oto akü bağlayıp, elektrik kesintisinde akünün devreye girmesi için nasıl bi cihaz yada kontaktör kullanmalıyım peki.
bu konuda teknik bilgim zayıf olduğu için. daha açık anlatırsanız sevinirim.
 
Sn.dmrl_1122,bir elektrikçiye gidip 2 adet normalde kapalı kontağı bulunan veya yardımcı kontak bloğu takılarak 2 adet normalde kapalı kontak elde edebileceğiniz,akım yönünden en küçüğü de işinizi görüyor.Ne bulursanız olur.Yani size 2 adet normalde açık ve 2 adet normalde kapalı kontak lazım.Cihazınızın normalde açık kontaklarına aküden giriş verin.Normalde kapalı kontaklara adaptörden giriş verin.Çıkışları paralel bağlayıp cihazınızı besleyin.Kontaktörün bobin uçlarınıda direk 220 şebekeye bağlayın.Kontaktörü satın aldığınız yerden yardım alın.Elektrikçi için çok basit bir işlem.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,269
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst