Şebeke Elektriğinin olmadığı yerde ups yada akü kullanımı

halilozkan

Üye
Katılım
20 May 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
41
Şebeke elektriği olmayan bir yerde elektrik ihtiyacım var. 50hz 230v 3kW bi dondurma makinesini elektrik olmayan bi plajda çalıştıracaz.Günde ortalama 8 saat çalışıcak.
UPS yada akü günlük şarz edip kullanabilirmiyiz?
bi öneriniz varmı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kardeş ups ugraşmak yerine al birtane küçük jeneratör derim. maliyetini ii hesapla hangisi sana daha cazip gelirse onu kullan.
 
şebeke elektriği olmayan bir yerde elektrik ihtiyacım var. 50hz 230v 3kW bi dondurma makinesini elektrik olmayan bi plajda çalıştıracaz.Günde ortalama 8 saat çalışıcak.
UPS yada akü günlük şarz edip kullanabilirmiyiz?
bi öneriniz varmı?

8 saatlik bir çalışma ups için çok fazla bu işi jeneratörlerle yapabilirsiniz. 5 kva lık bir benzinli jeneratör işinizi görür. jeneratörü alırken nerede çalışacağını belirtin kapalı kasa ve mümkün olduğunca sessiz çalışan bir şey alın. son olarak bu işten ekmek yiyeceksiniz Çin malından uzak durun biraz paraya kıyıp kaliteli bir şey alın bu konuda

0312 395 45 49
Cengizhan bey ya da Fatih bey ile görüşebilirsiniz.
 
arkadaşlar teşekür ederim cevabınıza. jeneratör önerinizi günde ortalama 30-40 lira yakacağını duyduğumuz için 2. planda tutuyorduk. son çare sanırım jeneratör olucak.
bir hususta şöyle, makinayı bi kaç sulu oto aküsü ve invertörle çalıştırabilirmiyiz acaba? bu aküleride örneğin saatte bir çalışan bi otoya bağlayıp şarz ederiz şeklinde bi düşünce geldi aklımıza. çokmu mantıksız bilmiorm ama. fikri olan varmı
 
bu işi sadece akü ile yapamazsınız çünkü sizin dondurma dolabınız ac akımla çalışıyordur. akü ise dc dir. burada aküden kastınız ups ise ups aküsünün araç üzerinden şarj edilip edilmediği hakkında bir fikrim yok
 
kastım oto aküsü, seri bağlanmış 1-2 tane olabilir. dc akülere invertör bağalayarak ac alırız die düşünmüştüm.
 
kastım oto aküsü, seri bağlanmış 1-2 tane olabilir. dc akülere invertör bağalayarak ac alırız die düşünmüştüm.

Şimdi basit bir hesap yapalım arkadaşım.
3000watt x 8 saat = 24000Wh lik bir depolanmış güce ihtiyacın var.

Bunu Mercedes O-403 lere takılan hayvani akülerden almaya kalksak;
O akü 12V ve 240Ah
Yani 1 adetinin depolanmış gücü= 12x240 = 2880Wh

Sana lazım olan 24000, O kocaman akünün verdiği 2880. Peki kaç akü eder?

24000/2880=yaklaşık 8 adet. Yani 8 tane aküyü bağlayıp invertere, ancak bu işi yapabilirsin.

Şimdi gelelim maliyete. Bu aküleri her gün kullanacaksan 8 adet şarj cihazı alacaksın, bir adet 3000w inverter, 8 akü;

8 akü =8x500 = 4000TL
3000w inverter = 1500TL
8 adet şarj cihazı = 1500TL
TOPLAM=7000 TL.

Ayrıca bu aküleri hergün taşımaı, kurması, koyacak yer bulması felan var. Yani bayağı bir külfet.

3,3Kva jeneratör ise 1000TL

Sanırım karar vermek için yeterli bir analiz, kolay gelsin.
 
üstüne şarj için ödeyeceğiniz elektrik parası çabası, araç ile şarj etmeyi düşünüyorsanız vereceğiniz yakıy parası jeneratörünkinden çok daha fazla olur.
 
ali kardeşim herşeyi gayet güzel anlatmış başka bişey söylemeye gerek yok. yukarıda verdiğim telefon numarasından jeneratör fiyatı isteyebilirsiniz
 
Madem sorun yeni ve cevap yazmadığımız bir burası kalmış. Derim ki yola çık hani şu müteahhitlerin Bakım yaptığı üzerinde güneş panelli akülü ikaz lambası olan yollara bunlardan bir kaç tane bularak paralel ve seri bağlayıp bir akü şarj sistemi yap. Arkasından aküler ve inverter bağla kullan. Sen 8 saat başında durcaksın ama o sekiz saat sürekli soğutma ma yapacak? Sanırım o da soğutma işlemi bittikten sonra ısıyı muhafaza etmeye çalışacaktır. Bu nedenle aktiflik katsayısı bulunup bakıldığında çalışma süresi 8 saatin altına düşer, Üstüne güneş şemsiyesi kur ısı kaybı az olsun, evden her sabah gelirken buz getir içine koy böylece içerideki birikmiş olan ısıyı çabuk emer daha az enerji harcar, arasıra CO2 yangın söndürücülerden de faydalanabilirsin. Çılgınca oldu ama maksat vizyon olsun işte. Yoksa elbetteki kimsenin malını kimsenin almasını hatta çalmasını onaylamıyoruz. Olaya biraz espiri katmak için öyle yazdım yoksa arkadaşlar zaten doğru yolu göstermişler. Ancak bir konu var inverter akü konusunu gerekirse jeneratör ile takviye etme konusunu çok uzun vade maliyet açısından bir düşünebilirsiniz. Bunların hiç birisi yaramadı mı? O halde küçük çakmakla çalışan araba buzdolaplarından koyup bittikçe geri destekte (elektiriğin en yakın olduğu yerdeki) çalışır vaziyette beklettiğiniz buzdolabından ikmal yapacaksınız. Kolaygele.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,303
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst