Şarjlı pillerin lehimlenmesi ve havya önerisi ?

Konuyu açan arkadaşımızın işinin görülmesi açısından videonun 4 pili puntalayacak kadar yeterli olacağı kanısındayım. Bu videodaki amaçta zaten, punta ihtiyacını trafo vs. ile uğraşmadan basit bir yöntemle günü kurtarma için çekilmiş. Elbette geliştirilip daha iyi sonuçlar elde edilebilir ama arkadaşın demlik, tencere gibi mutfak gereçlerini puntalamayacağı ve puntalanan yerinde estetiksel olarak sorun çıkartmayacağını düşünürsek kararma sorununun öneminin olacağını sanmıyorum. Delinme olayında ise kullanılan sacı kalın seçerse o sorunda ortadan kalkacaktır yada düşük amperli bir akü kullanarak ta ince saçta çalışabilir.
 
Selam,

Eğer şarjlı pilleri ısı ile lehimlemeye kalkarsanız pilin kutuplarındaki kimyasal içeriği bozarsınız. O pil bir daha ya çalışmaz yada düzen tutmaz.

Bu işi punta ile tutturarak çözersiniz. Isıl işlem ile olmaz. Kural budur. Havya ile sakın lehimlemeye kalkmayınız.

Kolay gelsin.

Benimde basima geldi duzen tutmuyor
Soktum saat pili olarak taktim yok abi 1 gun gitmedi halbuki yeni almistim 2 kere sarj olmus yok
Isi bozuyormus gercekten
 
Bence normal 100w lık havya süper iş görüyor.Yalnız ayrıntı şu sülfirik asitin içine çinko söndürülecek bu sıvıya lehim telini batır anında temiz ve pili ısıtmadan lehim yaparsın
 
Bence normal 100w lık havya süper iş görüyor.Yalnız ayrıntı şu sülfirik asitin içine çinko söndürülecek bu sıvıya lehim telini batır anında temiz ve pili ısıtmadan lehim yaparsın
ben aslında öyle yaapcaktım. kimisi kulak temizleme çubuğunu tuz ruhuna batırdıktan sonra lehimlemecek yer sür ve ardından lehimi yap demiş. bunları denemedim. akü bulursam bu arkadaşın videodaki sistemi yapacağım.. yanlız senin dediğinde çinkoyu nereden bulacağız
 
Eski pillerin cinko karbon diye gecer. Dis saci cinkodur. Dikkatli sekilde acip siyirirsaniz kullanabilirsiniz size az bir miktar yeter.
 
yeni piller değil dostum en ucuz adi piller var ya market pilleri onların dış paket sacı zaten tek kademedir çift kaplama değil.

evet kalem pillerin dış sacıdır. O aluminyum değil çinkodur.
 
Merhaba, sanırım yorum için geç kalmış olabilirim ama hizmetinden ve ürününden çok memnun kaldığım bir havya önerisinde bulunabilirim. Eğer sürekli olarak kullanacaksan istasyon bazlı havlayalarıda mevcut, kalem havyalarıda oldukça başarılı. Bahsettiğim ürün için http://www.dkelektronik.com.tr/sunl...istasyonlari/sunline-926-lehimleme-istasyonu/ adresine göz atabilirsin, herkese iyi forumlar ve iyi günler :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,610
Mesajlar
919,013
Kullanıcılar
450,611
Son üye
batbat

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst