Şarjlı pillerin lehimlenmesi ve havya önerisi ?

Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
22
Puanları
1
Selamlar .
arkadaşlar ben eski bir telefon bataryasının içindeki pilleri yenisi ile değiştireceğim. bunun için 4 adet 1000 mahlık sarjlı pil aldım. bu pilleri kendim lehimlemek istiyorum. nette biraz araştırma yaptım. punta lehim diyorlar ama ben kendim yapmak istiyorum.
Bunları en kolay ama sağlam olarak nasıl bağlarım. ( tel seçimi olarak da damarlı mı yoksa tek telli mi olma lı ?
diğer sorum da havya önerinizi varsa alabilirmiyim. ben http://www.hepsiburada.com/einhell-bt-sg-100w-tabanca-lehim-havya-pm-hreinhlbtsg100 bunu düşünüyorum. kalem havya da alabilirim.
şimdiden teşekkürler hayırlı sahurlar herkeze.
 
kalem havyada işini görür sanırım 30 -40 watt, kaliteli 5 kanallı lehim ve pasta kullanarak en iyisini yapacağına inanıyorum çok telli kablo kullanmanı tavsiye ederim lehim işin daha kolay olur
 
Selam,

Eğer şarjlı pilleri ısı ile lehimlemeye kalkarsanız pilin kutuplarındaki kimyasal içeriği bozarsınız. O pil bir daha ya çalışmaz yada düzen tutmaz.

Bu işi punta ile tutturarak çözersiniz. Isıl işlem ile olmaz. Kural budur. Havya ile sakın lehimlemeye kalkmayınız.

Kolay gelsin.
 
Pilin kutuplarındaki kimyasal hem bozulur hemde havya ile o lehim o pilin kutbuna yapışmaz en ufak bi güç ile ayrılır puntadan başka çözümü yoktur bu işin.
 
Merhaba,
En basit tek damar kalın bakır kablo ve araç aküsü ile işinizi çözebilirsiniz. Konuyla ilgili aşağıdaki video size yardımcı olacaktır.
güzel video ama o yanma izlerinin olmaması ve birleştirme malzemesini çok ciddi delinme sorunu var bunu engellemek gerek bence. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,512
Kullanıcılar
449,902
Son üye
gever3030

Yeni konular

Geri
Üst