Şantiye yurtdışı, fabrika

spitfire

Üye
Katılım
2 Eki 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba, elektrik-elektronik mühendisliğinden yeni mezun oldum ne yönde ilerlesem diye düşünüyorum
1) türkiyede 1 yıl çalışıp yurtdışı şantiyelere çıkmaya çalışmak. orada mühendisler 2000 dolar falan alıyormuş öyle okudum. size sorum yurtdışına çıkmak kolay mı zor mu?
2)fabrika ortamında çalışmak ya da plc öğrenmek.
 
Hayırlı olsun meslektaşım. şantiye şefliği büyük sorumluluk şantiyede sadece elektrik ile ilgili değil bütün inşaat çalışmalarıyla ilgili az çok iş bilmen gerek malzeme takibi, işçi maaşları, hakedis ve bunların koordinasyonu vs.) bunu bilerek hareket et. Sanırım elektronik düşünmüyorsun bu yüzden şantiye işi bulabilirsen çalış çok şey öğrenirsin ondan sonra da varsa yurt dışı planın o zaman düşünürsün yabancı dil öğrenmende fayda var. Orada mühendisler 2000$ alıyormuş demişsin evet beş bin dolar alan da var çok daha fazla alan da. Ama o adamlar bunu hakedecek işi yapıyor senin böyle bi beklenti içine girmemen lazım bence(bi iki sene boyunca) . Önce işi öğrenmeye ve kendini geliştirmeye bak derim
Kolay gelsin
 
Öncelikle hayırlı olsun spitfire.
Ben 1. madde yönünde tercih etmeni daha mantıklı buluyorum eğer yerleşik bir hayat istemiyorsan. Çünkü şantiyecilik sektörüne atıldığın zaman sadece elektrikle değil mekanik inşaat mimari gibi alanlarda bilgi birikimin olacak, alçak gerilim orta gerilim tüm tesisata hakim olacaksın. şantiyenin sonunu görüncede içinde apayrı bir duygu olacak.çünkü o şantiyenin tozundan başlayıp saray olana kadarki süre zarfında sen orda olacaksın ve emeğinin karşılığını somut bir şekilde göreceksin. yani kısacası bu duyguyu yaşamanı tavsiye ederim :)
İşe nasıl başlayacaksın?
Türkiyede konut, avm, hastane, Elektrik santrali( termik, doğalgaz, güneş), plaza şantiyelerinde 2 yıl çalıştıktan sonra artık yurtdışı işlerine atılma zamanın gelmiş demektir. Bu alanda faaliyet gösteren birçok firma var.Daha sonra 2000, 2500 dolar başlangıç fiyatlarıyla devam edersin yurtdışında, bu 1 sene sonra 3000,3500 olur kendini pazarlamana göre 4 yıl sonra 5000,6000 dolarlara ulaşabilir. bunlar görülen bilinen şeyler.
Şimdiden bu süreçte sana başarılar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,165
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst